Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Régen valóban kevesebb vagy...

Régen valóban kevesebb vagy nem is volt bullying és piszkálódás az iskolákban?

Figyelt kérdés

Olvastam, hogy régen sokkal nagyobb fegyelem volt az iskolákban, a tanárok jobban odatudtak csapni, ha gond volt valakivel.

Meg régen az emberek is sokkal összetartóbbak voltak, tisztelték egymást, ezt szüleimtől hallottam. De biztos hogy volt akkor is kivétel.

Mi az igazság?

máj. 8. 15:02
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:

A 60-70-es években ÉN nem láttam olyat, hogy tettleg bántottak volna valakit. Csúfolódás volt, főleg nevek elferdítésével.

Volt csúfolás felolvasás közben félremondott hibákkal.

Felsőben meg gimiben a tesitanár büntetett plusz körök futásával, ha valaki beszólt másnak vagy röhögcsélt.

Volt hülyéskedés, kabátok felcserélése, hogy keresni kelljen, vagy kinti cipő cipőfűzőjének az összekötése. Egyik kabát zsebéből valaki más zsebébe a kesztyűk áttevése, vagy húzásból szerelmeslevél írása és kabátzsebbe, könyvbe csempészése.

jún. 6. 02:29
 32/32 anonim ***** válasza:
A 90-es években volt bőven. Szóbeli általában, de tettlegesség is előfordult. Vertek meg nagyobbak. Meg románok is amiatt, mert magyar voltam Erdélyben.
júl. 18. 23:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!