Régen valóban kevesebb vagy nem is volt bullying és piszkálódás az iskolákban?
Olvastam, hogy régen sokkal nagyobb fegyelem volt az iskolákban, a tanárok jobban odatudtak csapni, ha gond volt valakivel.
Meg régen az emberek is sokkal összetartóbbak voltak, tisztelték egymást, ezt szüleimtől hallottam. De biztos hogy volt akkor is kivétel.
Mi az igazság?
Szerintem mindig volt és mindig lesz.
Talán annyi, hogy régen esetleg ha a tanár fülébe jutott a piszkálódás akkor nyakon tudta vágni a hülye gyereket és vagy használt vagy nem.
Ma meg semmit nem tud csinálni, mert még őt jelentik fel zaklatásért, vagy ha szól a hülye gyereknek délután már ott a szülő cirkuszolni.
Olvass római szerzőket, az emberi természet semmit sem változik, kb mindenhol mindig ugyan olyan.
Az ember szerencsés esetben édes nosztalgiával gondol a diákéveire, én is, kb egy konstans boldog szabadság él a fejemben. Nemrég azonban a kezembe került abból az időszakból a napom, és hát.. nem volt régen minden jobb.
Nem tudom, hogy milyen "régről" beszélünk. Én 96-ban kezdtem az általánost (vidéken). Mai napig emlékszem a szekálásokra, piszkálódásokra.
A tanárokat marhára nem érdekelte: "majd a gyerekek lerendezik egymással". Ennek a hozzáállásnak az lett az eredménye, hogy néhány piszkálódó gyereket felpofozott a piszkált gyerek szülője. Ráadásul az órák közti szünetben, amikor az udvaron voltunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!