Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Régen valóban kevesebb vagy...

Régen valóban kevesebb vagy nem is volt bullying és piszkálódás az iskolákban?

Figyelt kérdés

Olvastam, hogy régen sokkal nagyobb fegyelem volt az iskolákban, a tanárok jobban odatudtak csapni, ha gond volt valakivel.

Meg régen az emberek is sokkal összetartóbbak voltak, tisztelték egymást, ezt szüleimtől hallottam. De biztos hogy volt akkor is kivétel.

Mi az igazság?

máj. 8. 15:02
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
91%

Régen nem a bullying volt kevesebb, hanem annak a felülete!

Letudták az iskolában vagy az utcán, aztán otthon nyugi volt és biztonság.

Az internet, a tik-tok, a face és társai korában viszont már 0-24-ben folyik az, ami anno csak reggel 7:30-tól délután 16-ig ment hétköznapokon.

És nem, a tanárok már anno is csak azt ismételgették, hogy nem kell velük törődni, engedd el a füled mellett, majd abba hagyják stb és ugyanúgy nem történt semmi, nem csináltak semmit, nem lehetett kirúgni az orvos meg a vezér fiát stb. hanem csak lett egy rakás lelki sérült meg kinőtt egy sereg szadista nemzedék, akikből főnökök lettek és most ennek levét isszuk.

máj. 8. 15:23
 12/32 anonim ***** válasza:
95%
Dehogy volt kevesebb, engem is sokat bántottak a suliban, mély nyomott hagyott bennem.
máj. 8. 15:25
 13/32 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem az egyetlen megoldás a bullyingolók kiemelése lenne a közösségből, a társadalomból és valamiféle javító-átnevelő táborokba küldése.

Mielőtt ez az új, mai generáció maga végez velük.

Merthogy ma már nem mindenki tűr el mindent és előbb-utóbb elfogynak majd az öngyilkos gyerekek és maradnak azok, akik megvédik magukat, ahogy tudják..

máj. 8. 15:28
 14/32 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem nincs is olyan iskolásokról szóló olvasmány, aminek nem az egyik központi témája a kiközösítés, tökmindegy, hogy mikor írták. Piszkálódás volt már az Abigél, A Pál utcai fiúk, és a Légy jó mindhalálig idejében is.
máj. 8. 15:31
 15/32 anonim ***** válasza:
95%
Dehogy volt kevesebb
máj. 8. 15:31
 16/32 anonim ***** válasza:
95%
Nem volt kevesebb, és a tanárok akkor sem foglalkoztak vele, mint ahogy most sem.
máj. 8. 15:56
 17/32 A kérdező kommentje:
Nem nagyon tudnak mit tenni sajnos :/
máj. 8. 15:58
 18/32 anonim ***** válasza:
94%
Mindig is volt szerintem.. Komcsiban gyakran a tanár részéről is ment a bullying a diákok felé, körmös, pofon, ha nem viselkedik jól a rosszcsont kölyök.. Akkor a tanár volt az isten. Most megjelentek az online közösségi platformok, ezzel új szinte lépett a bullying is. Másik alázása, megszégyenítése, levideózása stb... Aminek következményei, amikor az áldozat bosszút áll a bántalmazóin, lövöldözések formájában, vagy kést szúr a hátába, mint nem olyan rég volt kis hazánkban..
máj. 8. 16:05
 19/32 anonim ***** válasza:
94%
18# Erről szól egyébként Az osztály című film is. Egyik legsúlyosabb amerikai iskolai lövöldözés a Columbine High Schoolban volt, 1999.április 20.-án.
máj. 8. 16:06
 20/32 A kérdező kommentje:

Miért jó ezt csinálni?

Fel nem fogom

máj. 8. 16:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!