Miért vetik meg azt a gyereket, aki megírja a leckéjét aztán óra elején vagy közben szól a tanárnak, hogy volt lecke?
Kérdező, még egyszer megkérdezem, hogy értelmi fogyatékos vagy, hogy neked mindent 100-szor kell elmondani?
Miért vetik meg?
1. megzavarja az óra menetét
2. tiszteletlen a tanárral szemben
3. senki se szereti a hozzád hasonló túlbúzgó embereket
4. olyan a viselkedésed, mintha dicsekedni szeretnél azzal, hogy te megcsináltad a házit, és mintha ez akkora nagy érdem lenne
5. az óra felénél közbevágni egy olyan témát, ami nem is odaillik bunkóság a tanárral, de a diáktársaiddal szemben is
6. ha tudni szeretnéd, hogy jól oldottad-e meg, erre a leghumánusabb módja, ha privátban a tanárhoz óra után odamész, ha az óra elején erre nem került sor, anyádék ezt miért nem tanították meg neked?
" megzavarja az óra menetét"
Leírtam többször is, ha nem óra közben, hanem az elején szól. És igen, ha az elején szól, akkor is megvetik.
Ha a tanárnak nem fontos az órát ezzel kezdeni, akkor te mégis ki vagy, hogy ezt felülbíráld? Egy senki vagy. Ha akarsz valamit, majd az óra végén megkérdezed a tanártól.
#33 gratulálok, remélem nem vagy tanár!
Tehát szerinted a diák = senki - a tanár = valaki. :D
Egy tanárhoz képest te egy kis senki vagy, igen. Ő felnőtt, te kis diák vagy. A felnőtt mindig a gyerek fölött áll.
Kérdező, felfogtál te bármit is abból, amit oldalakon keresztül magyaráznak többen, vagy csak azzal tudsz visszavágni, hogy ez és ez az apróság nem is így történik?
Azt írod, hogy ez egy felnőttek közötti csevegés, miközben te magad egy 12 éves szintjén kommunikálsz (nem véletlenül nem mered leírni az életkorodat).
#27 Az alapfelvetésed téves. Nem minden diák szeretné tudni, hogy jól oldotta-e meg. TE AKAROD TUDNI, ne nyilatkozz mások nevében. Ha TE AKAROD TUDNI, akkor óra után kérdezed meg, de te valójában nem tudni akarod, hogy jó lett-e, mert akkor szánnál erre időt az óra közti szünetekből, vagy bármi, hanem ki akarsz baxni másokkal, mutatni akarod, hogy te jobb vagy, mint a többi, ítélkezni akarsz mások felett, és ehhez kéred a validitációt a tanártól.
Én speciel egyetemen se csapom fel amiatt a kezemet, hogy beszéljük meg a házit, hiába csináltam meg, pedig ott kifejezetten tudom, hogy nincs következménye annak, ha nincs kész, tehát senkinek nem ártok vele. A reflektált válaszomnál hozott példánál a megoldást megadta előre a tanár, mert úgyis a megoldás menete a lényeg. Ha kijött, tudom, hogy jó. Ha nincs megadva a megoldás, akkor onnan tudom, hogy jó, hogy gördülékenyen meg tudtam csinálni a feladatot, normális eredmény jött ki.
Középiskolában, ha óra elején nem ellenőrizte a tanár, soha nem szólt senki, nem véletlenül. MIVEL NEM TUDJUK, hogy mi a szándéka a feladat ellenőrzését illetően. Lehet óra végére tervezte, lehet következő óra elejére, lehet beszedi félévkor a füzeteket, és majd akkor ellenőrzi, csak hogy pár a mi giminkben megesett példát említsek. Azzal, hogy te szólsz, az óra menetét megzavarva, nem csak a társaiddal baxol ki, hanem a tanárral is.
"TE AKAROD TUDNI"
Igen, bizony hogy én akarom tudni. Mit mondanak a szülők, ha egyest kapsz és azzal védekezel, hogy de hát más is egyest kapott? Hogy nekik nem számít a másik csak TE. TE TE TE! Igen, pontosan úgy egészséges, ha a diáknak a legfontosabb saját maga és ha a diák szeretné tudni, jól oldotta meg, akkor miért is van ezért megvetve?
"Kérdező, felfogtál te bármit is abból, amit oldalakon keresztül magyaráznak többen, vagy csak azzal tudsz visszavágni, hogy ez és ez az apróság nem is így történik?"
Mit fogjak fel? Oldalakon keresztül mindenki azon rugózik, hogy miért óra közepén kell félbeszakítani a tanárt, én pedig készségesen leírom újra és újra, hogy azt írtam, "óra elején vagy közben ".
Eddig kaptam pár értelmes választ, a többi off, csiki meg hihi...
Kérdező, mi nem értelmes a 31. válaszomban?
A 6. pontot ajánlom figyelmedbe és olvasd el legalább 10-szer, majd 10-szer írd is le, hogy rögzüljön!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!