Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Mennyi leckét kap másodikos...

Mennyi leckét kap másodikos gyereked egyik napról a másikra, illetve hétvégén?

Figyelt kérdés
Eddig is elég sok leckét kaptak, de kíváncsi vagyok, hogy csak én találom-e soknak ha több mint 50 összeadást, kivonást (kétjegyű számokkal) kell megcsinálnia másnapra. 25-nél feladta, szerintem is elég volt bőven. Más tantárgyból is volt lecke.

2020. jan. 22. 19:48
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Kap ennyit, igen, de meg szokta csinálni napköziben. Otthonra ha marad is, kevés.
2020. jan. 22. 20:58
 2/18 anonim ***** válasza:
85%

Nekem harmadikos a fiam.

Csak hétvégére kapnak házit. Hétköznap max.szorgalmi van (az sem mindig) kisötösért.

Elsőben még volt hétköznap is,de nem sok.

Tavaly már csak hétvégén,ahogy most is.

Egyébként 50 matekpéldát én us soknak tartok. Nálunk még 2 napra sem adnak ennyit.

2020. jan. 22. 21:25
 3/18 anonim ***** válasza:
85%

Semennyit

A suliban van delutan 30 perc gyakorlas

Ha azt nem csinalja meg akkor itthon

De 90% nem hozz haza semmit sem.

Olyan van h hetvegen szedj gesztenyet vagy falevelet szinezz rajzold le a kerti viragokat de ez nem mondanam leckenet ...

2020. jan. 22. 21:31
 4/18 anonim ***** válasza:
40%
Nincs egyáltalán házi feladata. (Anglia)
2020. jan. 22. 23:04
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Szinten masodikos es ugyan ennyi vagy meg tobb lecke volt ma matekbol. Olvasos volt es hozza irni tartalmat 3 mondatban.

Annyira lassan haladnak az oran, hogy mindig kapnak lecket mert sosem fejeznek be az anyagot.

2020. jan. 23. 00:02
 6/18 anonim ***** válasza:
87%
Matekból változó. Ha mechanikus számolás, akkor max 10-15, ha szöveges feladat, akkor 2-3. 4-5 mondat másolás, vagy 2 feladat a munkafüzetben és az aktuális olvasmányt olvasni. De ezt meg is csinálják a suliban. Hétvégére, szünetekre nincs lecke.
2020. jan. 23. 06:31
 7/18 anonim ***** válasza:
33%

Általában sokat,mindig hazahozta,ami ott kimaradt.Sokat gyakorolnak most is harmadikban,az osztály átlag így is alig négyes.

Szerintem ez jellemzi a tanárt is...

2020. jan. 23. 08:12
 8/18 anonim ***** válasza:
83%

A matekhoz pont nem tudok hozzászól ni, mert 50 összeadás a fiamnak nem lenne több, mint 5-6 perc... Szóval ez nem sok, és ugye pont az volna ennek a (a sok, unásig gyekorolt feladatnak a) lényege, hogy teljesen készségszinten menjenn, hogy nem kelljen számolni/gondolkodni azon, hogy 45+36 mennyi, hanem ránéz és tudja.

Harmadikos a gyerek, most már sok a tényleges tanulnivaló, ami nem írásbeli.

De tavaly is, idén is az írásbeliket szinte mindig megcsinálták napköziben. Nagyon elvétve, talán havi 1x jön haza elmaradt házi feladat.

Illetve hétvégére nem szabad leckét adni, így csak akkor hoz haza házit, ha valamiért a pénteki napköziben nem készült el, mert mondjuk inkább meglógtak a tanárnénivel együtt a suliból.

2020. jan. 23. 08:23
 9/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Akik azt írják, hogy kapnak ennyi házi feladatot, azoktól kérdezném, hogy mennyi idő ez, amíg megcsinálja a gyerkőc?

Mert ha egy perc alatt kiszámol egy-egy összeadást, az is majdnem egy óra, de az enyémnek nem megy ilyen gyorsan, sőt.. 2 perccel számolva - de ha már fáradt, akkor ül egy példa felett szerintem tovább is, akkor az már minimum két óra csak matek feladatra. :-( Így is másfél óra volt az a huszonöt matekfeladat, amit megcsinált és az olvasás, írás házi.

Nem 5+2 nehézségű, hanem például: 78-29.

Ugyanitt kérdezném, hogy mindenhol fejben tanulják-e ezt kiszámolni? Mert én úgy emlékszem annó, hogy egymás alá írva számoltuk ezeket és úgy könnyebb.

2020. jan. 23. 08:29
 10/18 A kérdező kommentje:

8as, nagyon ügyes a kisfiad! Bevallom a kétjegyű számokkal még nekem se megy úgy, pláne a kivonás, hogy csak ránézek. Pedig szigorlatoztam is matekból, statisztikából - szóval nincs nagy gondom a matekkal, de a fejben számolásban sosem voltam jó.

Értem én azt is, hogy gyakorolni kell, de ez már nekem a kínzás kategória, így hétköznap estére. Nálunk a napközi csak egy óra, abban esélyük sincs a gyerekeknek, hogy ennyi feladatot megcsináljanak, majdnem minden nap van még itthonra. :-(

Hétvégére is szoktak kapni leckét, az a ritkább, amikor nem kapnak. Sajnálom, mert nagyon fáradt és nem jut ideje/ereje semmi másra.

2020. jan. 23. 08:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!