Ha a másodikos gyerekem beírást kap magatartástól az ellenörzőbe akkor annak van valami jelentősége vagy csak a szülő felé tájékoztatás?
A beírás jogosságától függetlenül: nincs semmi következménye. Egy figyelmeztetés a szülő felé, hogy a gyereke a tanár szerint rosszul csinál valamit. Érdemes rajta elgondolkodni, és ha rendszeres, akkor személyesen is beszélni a tanárral erről. Nem letámadni, hanem jobban átbeszélni a helyzetet, hogy ne csak a gyerek szemszögéből lásd.
Ha a probléma tartós és súlyos, a tanárnak van joga túllépni a beíráson. Ennek már van következménye. Pszichológus, nevelési tanácsadó, iskolaváltás ajánlása, stb. Ez persze csak indokolt esetekben történik, nem amiatt, hogy a gyerek kicsit hangosabb a többieknél.
Ha a tanár szerint a gyerek rendszeresen szabályt sért, annak érdemes utána menni akkor is, ha szerinted nincs igaza. Kiderülhet olyan probléma, amiről nem tudsz, és a gyereknek sem jó, ha folyton kilóg a többiek közül, és már másodikos korában rossznak könyvelik el (és ő is magát).
Kedves kérdező, a felsoroltak közül egyik sem "piti dolog". Mit csináljon a tanár, ha a fiad benézeget a lányöltözőbe meg cipővel dobál és köpköd? Dicsérje meg???
Erre szokták mondani, hogy "ó, hát a fiúk ilyenek". Ja, lányként az ilyenek miatt rettegtem végig az általános iskolát. Igenis foglalkozz a beírásokkal, a gyereked minősíthetetlenül viselkedik.
Ha eleven, mozogjon sokat. Netan sportoljon, focizzon.
"Büntiből már elvettük a játékait, térdepelt, letoltuk." Igaz, nekem kisebb (6 eves, nagycsoportos) a fiam, de soha nem buntettuk azzal, hogy elvettuk a jatekat vagy terdepelt. Szerintem pont, hogy tul szigoruan bantok vele. (Na, erre majd ugyis lepontoznak.)
A kerdesedet nemigen ertem. Ha van beiras, akkor beszelgess el a gyerekkel, miert kapta, mit csinalt. Ha ugy gondolod (vagy sokadik eset), akkor beszelj a tanitoval is. Legalabb mindket nezopontot megismered. Ha sokan kapnak beirast, akkor valoszinuleg nem a te gyerekedben van a hiba, hanem a tanito nem kepes rendet tartani. Vedd fol a kapcsolatot mad szulovel is, hogy tudd, mas gyereke mennyiszer kap, mit tud a szulo az okairol, mi a velemenye a helyzetrol. Ha sokan egyutt arra juttok, hogy ez a tanito nem tud maskepp fegyelmezni, akkor a szuloi munkakozossegnek kene jeleznie ezt az iskola vezetese fele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!