Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Miért vetik meg azt a gyereket...

Miért vetik meg azt a gyereket, aki megírja a leckéjét aztán óra elején vagy közben szól a tanárnak, hogy volt lecke?

Figyelt kérdés
A gyerek feladata kész leckével érkezni és, ebből kiindulva, minden gyerek megírta a leckét. Akkor miért vetik meg azt a gyereket, aki emlékezteti arra a tanárt, aki feltehetőleg elfelejtette, hogy adott leckét, mert lement az óra fele és nem lett ellenőrizve a házi?
jan. 15. 11:03
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
96%

Kérdező, azért vagy stréber, mert szólsz, hogy van házi. És mi van, ha a tanár nem akart ezzel foglalkozni? Nem kell mindenki képébe tolni, hogy kész a házid. A házit azért kapod, hogy TE GYAKOROLJ, tanulj, hogy te fejlődj.

Nem baj, majd a saját bőrödön újra megtanulod a munkahelyeden is, hogy nem kell mindenki orrára kötni, hogy kész a leckéd, ha nem kérdezik. Kész a feladatod. Kész. Ámen. Örülj neki, hogy te többre fogod vinni, mint aki nem készítette el.

jan. 15. 11:52
 12/52 anonim ***** válasza:
95%
Majd lehet, hogy egyszer egyikük a főnököd lesz, mert házi feladat megírása nélkül is simán levizsgázik mindenből. ;-)
jan. 15. 11:54
 13/52 anonim ***** válasza:
100%

"stréber [ë v. e] főnév -t, -ek, -e [ë, e] (bizalmas, rosszalló)

1. A mindenáron való érvényesülés érdekében a felsőbbség kívánalmait feltűnő formában és túlzott mértékben teljesítő, magára a figyelmet felhívó, magát mindenütt erőszakosan előtérbe toló, törtető személy;"

[link]

Nem ismersz magadra? Még itt is erőszakosan mutogatod a felsőbbrendűségedet. Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye.

jan. 15. 11:57
 14/52 anonim ***** válasza:
100%
A további információk ismeretében lényegében lehet nem is azzal van a gondjuk, hogy szólsz, hogy volt lecke, hanem az, hogy te büszkélkedsz a tanár előtt, hogy neked kész a házi.
jan. 15. 12:02
 15/52 anonim ***** válasza:
100%

"Tehát stréber egy gyerek, aki az iskolába TANULNI jár be?"

Én is tanulni jártam be. A főiskolára is.

"Stréber egy gyerek, aki nem feleslegesen akar leckét írni?"

Nem írja feleslegesen. Magának gyakorol, nem a tanárnak. A stréber az, aki azért buksisimit vár, hogy tanul a jövjéért.

"Ott tartunk, hogy támogassuk a másikat abban, hogy csaljon és ne lássa el a teendőit?"

Az magával tol ki, mit érdekel? Persze nekem is volt olyan iskolatársam, aki megszokta, hogy nyalizással, meg jó úttörőséggel, meg hogy az igazgató fiaival haverkodik, lehet elérni valamit.

Az életben nem nagyon jött be neki.

"Rendben, ha legközelebb a pékségben 10 zsömlét kértek, de csak ötöt adnak, járjatok kacsatáncot."

Ha a van pék aki 5-öt ad 10 áráért, oda nem mennek a vevők -> csődbe megy.

Ugyanez a tnulással is. Aki nem dolgozik rendesen, jó eséllyel csőd lesz az élete.

"Ha meg valaki tisztességesen ellátja a munkáját arra meg öltsétek ki a nyelveteket."

Inkább rád ölthetnénk ki ilyen szamárságok hallatán, de én személy szerint inkább csak szánlak.

jan. 15. 12:36
 16/52 anonim ***** válasza:
15%
Jó, de a házit azért jó ellenőrizni is, hogy egyáltalán jól értette mindenki az adott feladatokat. Tényleg fura, hogy ezért stréber valaki. Az lenne a normális, hogy a suliba tanulni járjanak és értsék is azt, amit a tanár órán lead tananyagot...
jan. 15. 12:53
 17/52 anonim ***** válasza:
100%
De óra közben ne szóljon már valaki, hogy amúgy volt házi is, amikor már a tanár mondjuk benne van a napi tananyag magyarázásában. Akkor rögtön óra elején jelentkezzen, hogy ellenőrzik-e a leckét, és döntse el a tanár, hogy akarja-e ellenőrizni. Amikor én voltam diák, akkor volt, hogy csak akkor ellenőriztek egy házit, ha valaki valamit nem értett, kérdése volt. Nyilván ez tanárfüggő meg tantárgyfüggő is. Van, amit nem lehet közösen ellenőrizni, pl. egy fogalmazást.
jan. 15. 13:00
 18/52 A kérdező kommentje:

"A házi feladat nem kötelező, "

1.

Csak ha nem írod meg és a tannár rajtakap, kapsz egy karót.

2.

Ha már időt és energiát fektetek valamibe, akkor hadd ne a semmiért tegyem!

3.

Hadd legyek már tisztában azzal, hogy jól oldottam meg a feladatokat, mindent megértettem rendesen.

-

TANULNI JÁR BE A GYEREK! Most ne ellenőrizhesse, hogy mindent jól értett meg, mert X meg Y inkább játszikáztak ahelyett, hogy tanultak volna?

jan. 15. 13:12
 19/52 anonim ***** válasza:
93%
Diákként rühelltük az ilyen buzgómócsingokat, és nem azért, mert nem volt meg a házink. Hanem mert néhány tanár direkt kereste, hogy kinek a házijában talál hibát, akit aztán nagyon ciki helyzetbe hozott, esetleg ki is nevették a többiek. Azok a kis stréber buzgómócsingok pedig direkt élvezték az ilyen helyzeteket.
jan. 15. 13:12
 20/52 anonim ***** válasza:
17%
#19 Talpcsikizni kéne a buzgómócsingokat, és abbahagyják, főleg ha csikisek.
jan. 15. 13:18
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!