Mit csináljak ha iskolai órán pisilnem kell de a tanár nem enged ki?
Már nagyon sokszor előfordult velem hogy óra közben/óra elején rám jött a pisilhetnék, de nem engedtek ki, és már majdnem bepisiltem óra végére. Ilyenkor mit lehet tenni?
(nem, nincsen semmilyen szervi bajom vagy betegségem. A legtöbbször ez azért történt meg mert túl sokat ittam szünetben, és/vagy nem jutottam el mosdóba)
16/L
Minden szünetben menj (90+15 perc már sok) és egészségtelen, de kevés vizet igyál! Más folyadékot egyáltalán ne, ezért SE!
Én így toltam le a gimit.
Egész egyszerűen, ha iszom 2 dl vizet, 45 percen belül tuti lesz egy csomó vizeletem, már bocsánat.
Nincs inzulinrezisztenciám, negatívok a vizeletvizsgálatok, stb.
Egész egyszerűen nekem kiskorom óta output is van, ha input van. 😅
Szóval erre készülni, számítani kell.
A hólyag 250 ml-nél jelez, hogy pisilned kell.
Nőknél 500 ml, férfiaknál 700 ml a max, amit elbír, de általában nőnél 400 ml és férfiakná 600 ml az, aminél már olyan kibírhatatlan ingerek jönnek az emberre, hogy muszáj kimennie, ezt már a test a hólyag védelmében teszi, hogy az ember ne tartogassa addig, amíg meg nem reped a hólyagja.
De az sem mindegy, hogy hogyan telik meg hólyag, mennyit kell a záróizomnak elbírnia. Nőknél nem mindegy, hogy ez a 250-400 ml hirtelen rakódik rá a záróizomra vagy fokozatosan. Ugyanúgy, ahogy nem mindegy, hogy felveszel egy hátizsákot amibe apránként pakolok bele 19 kilónyit vagy egy olyan táskát kell a hátadra venned, ami alapból 19 kg.
Hivatalosan az embernek 2 liter vizet kéne elfogyasztani naponta. Ez 2000 ml, felosztva a nap két szakára 1000 ml délelőtt, 1000 ml délután.
Most vegyük úgy, hogy 15 percesek a szünetek, mert így könnyebb számolnom van délelőtt 4 db szünet
08:45
09:45
10:45
11:45
Na meg persze óra előtt is fogyaszthat folyadékot, ezért ha reggel megiszik egy 250 mililiter akármit, akkor onnantól kezdve, hogy beár az iskolába 750 mililiterrel kell számolni. Ez négy felé felosztva 187 ml, egy fél literes üvegnek egy kis része.
Vegyük úgy, hogy 08:00 előtt kicsivel elmegy pisilni. Ha minden óra 45-kor megissza a 187,5 mililitert, akkor igazából 10:45-kor és 12:45-kor kéne a gyereknek pisilnie, ha egészséges.
Ugyanis ha 08:45-kor és 09:45-kor elfogyaszt 187,5 mililiter folyadékot, akkor 375 ml lesz benne 10:45-re, ebből meg ki kell vonni azt, amit elhasznált a szervezet.
Szóval, ha a gyerek fokozatosan issza a vízadagokat, akkor a hólyagban is fokozatosan gyűlik össze és a 2. szünetre kell éreznie azt, hogy mennie kell, anélkül, hogy kétrét görnyedve kéne rohannia.
Ha viszont a gyerek nagyobb adagokat iszik meg a szünetekben, akkor persze hogy a visszatartása is nehezebb lesz.
A záróizom ahhoz van szokva hogy a vizelet súlya fokozatosn rakódik rá, ezért problémás, ha hirtelen már mililiterről azonnal 400 - 600 ml nehezedik rá és a szervezetünk is ahhoz van szokva hogy nem egyik a pillanatról a másikra telik meg a hólyagunk, hanem fokozatosan.
Ezért érdemes ezt beosztani.
9es
A legtöbb gyerekként történt. Mostmár annyira nem gyakori szerencsére. De igazad van, tanulnom kéne a saját hibámból
16os
Nekem is írt privátot. Nem tudom hogy ugyanaz a személy-e. Mindenképp tiltsd. Én is azt tettem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!