Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Osztályozhat egy tanár csak a...

Osztályozhat egy tanár csak a második féléves jegyek alapján?

Figyelt kérdés
Ma bejelentette a tanár ami lényegében a kérdés, úgy hogy már csak 8 óránk lesz vele az egész tanévben (előreláthatólag, aztán ki tudja az érettségik miatt mennyi marad el, lehet hogy lesz abból 5-6 is). Közölte, hogy bukásnál csak a második féléves jegyeket veszi figyelembe, de egyébként meg az egész éves átlagot. Példának okáért, ha valakinek a jegyei első félévben 5 5 5 második félévben 1 1 1 akkor az bukás. De ha valakinek a jegyei 2 2 aztán 4 4 4 akkor ő hármast kap mert az egész éves átlaga 3.2. Nekem ez nettó kib*szásnak és kivételezésnek tűnik. Főleg, hogy erről egész évben egy szót sem szólt, most kellett benyögni, hogy talán jó esetben lesz még 8 óránk.

2023. máj. 3. 17:51
1 2
 11/16 Darius- ***** válasza:
Amúgy az Abc-t viszont ne hozd példaként, mert aki azt nem ismeri, akkor az első szemeszterben kizárt, hogy átmenjen.
2023. máj. 4. 01:13
 12/16 anonim ***** válasza:
0%
srácok fogjátok már fel hogy törvények vannak még mindig xd
2023. máj. 4. 02:20
 13/16 anonim ***** válasza:

Nem. Egész egyszerűen ennyi a válasz. Év végi osztályzatot adunk, ami az egész évre vonatkozik. A félévi nem zár le semmit, az csak egy TÁJÉKOZTATÁS, hogy akkor éppen hogy áll a diák. Nem egy választóvonal, hogy ami utána van, az már külön számít.

Egyébként az osztályozó értekezleten meg is beszéljük a jegyeket. Amit a példádban írtál, hogy ilyen jegyek vannak, hogy 5-5-5-1-1-1, az kereken 3-as átlag (ha nincs közöttük TZ jegy). Na most ha erre 1-est adna a tanár év végén, azt az osztályfőnök fel fogja hozni az osztályozó értekezleten, és a tantestület megszavazza neki a 3-ast.

2023. máj. 4. 03:56
 14/16 A kérdező kommentje:
Oké tételezzük fel, hogy nem szívatásból csinálta, hanem jogosan. Akkor miért most szólt? 4. éve tanít minket ez a tanár és sose volt nála ilyen "szabály". De még ha egyszer csak a hasára csap és kitalálja, szerintem ez akkor is úgy tisztességes, hogy legkésőbb félévkor közli, mem akkor, amikor már szinte nincs is javítási lehetőség, max 1 doga. Egyébként nekem az egész félévet nézve 3 az átlagom, az első félévben van 4 jegyem, a másodikban meg 2 egyes. Félévkor négyes voltam. Ennek az az egy oka van, hogy azokra a tantárgyakra fókuszáltam amik kellenek a továbbtanuláshoz + előre hozott érettségi, a fizika nekem jóformán (hosszútávon) teljesen mindegy lett volna, hogy hármas vagy négyes.
2023. máj. 4. 06:14
 15/16 anonim ***** válasza:
69%
Nincs ilyen, engedd már el ezt a kreténséget.
2023. máj. 4. 07:50
 16/16 A kérdező kommentje:
#15??? Miért kell úgy reagálni, mintha én lennék a tanári aki ezt kitalálta? Vagy szerinted ez is kamukérdés?
2023. máj. 4. 08:09
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!