Osztályozhat egy tanár csak a második féléves jegyek alapján?
Hát mondjuk az azért elég árulkodó, hogy valaki az egész második félévben egy egyesnél jobb jegyet nem tudott produkálni, vagy legalább egy kettes átlagot. Már ha ugye feltételezzük, hogy volt minimum havi egy darab jegye az illetőnek.
Ha erre nincs semmi leírt szabály, ami ezt tiltja, én is megvágnám az illetőt, pláne, ha nem is kér javítási lehetőséget. Baszki, ez iskola, tanulni kell, nem úgy van, hogy az első félévet jól megtolja, aztán fél évig lófaxt se csinál.
Igen, Magyarországon. Külföldön szerintem mindenhol tilos ez. A retardáltak alkalmazzák is, a legtöbben nem. Mert vehetjük azt a nézőpontot, hogy akkor fölösleges volt tanulni az első félévben, lehetett volna bukás az is mindegy alapon.
Nálam az lett az osztályzat mindenkinél, ami a kettő félév összege.
5-ös vagyok.
#6 Jó, de ha azt nézed egy melóhelyen sem úgy megy, hogy 6 hónapig rendesen dolgozol, megkapod a teljes fizut, aztán fél évig sehogy, ami 0 lenne, de akkor átlagoljunk, és fél fizut kapsz a semmire.
Meg mondjuk lehet, hogy a következő éves anyagnál fontos, hogy tudd az előző évi második féléves anyagát. Szélsőséges példa, de olyan, mintha elsőbe az abc felét tudnád ötösre (az én időmben még volt osztályzás), a második felét meg egyáltalán, tehát egyes. Ez átlagban hármas, gyakorlatilag meg nem tudsz írni-olvasni.
Meg pl nálunk egyetemen is az van sok tárgynál, főleg a ráépülőseknél, hogy van 2 zh, annak az átlagából van a jegy, de egyik se lehet egyes, mert akkor bukó, nem adja meg a tanár az aláírást. Ami teljesen rendben van és érthető, mert ha a fél anyagot nem tudod, akkor mégis hogy a vérbe fogsz boldogulni a következő félévben azon a tárgyon, ami erre az egészre épül?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!