Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Érzéketlen lennék ezért?

Érzéketlen lennék ezért?

Figyelt kérdés
Ma tudtam meg, hogy a középiskolai igazgatóm meghalt. Róla az a hír keringett, hogy csak papíron ő az igazgató. Az igazgató helyettes csinált helyette szinte mindent. Ráadásul az igazgatóhelyettes osztályfőnök és történelemtanár is volt. Az igazgatóhelyettes tanította az osztályomat és a pletykákat én igaznak találtam. Az igazgtóhelyettes többször hiányzott év végén és elején, de ennek ellenére egy jó tanárnak könyveltem el. Szigorúnak, de jónak. Az igazgatót ezek miatt az "élő szobanövény" gyúnynévvel illették. És néha én is úgy gondoltam, hogy nem sokat játszik közre a jelenléte, de ezeket a gondolatokat megtartottam magamnak. Most, hogy meghalt kicsit bűntudatom van, hogy én is "élő szobanövénynek" gondlotam.

dec. 31. 15:53
 1/6 anonim ***** válasza:

Mindent utólag bánunk meg.

Szakítás után a féltékenységet, valaki halála után a gúnyolódást, barátság elvesztése után a nem törődömséget.

Ez nem valós megbánás.

Ha nem halt volna meg, és pont most eszedbe jutna, ugyanígy lelkiismeretfurdalás nélkül szobanövény lenne.

dec. 31. 16:07
 2/6 anonim ***** válasza:

Ha jól értem, az a gond, hogy eddig csúnya dolgokat gondoltál az igazgatóról, de a halála miatt empátia ébredt benned irányába, megsajnáltad, és bűntudatot érzel az eddigi gúnyolódás miatt.

Nem voltál érzéketlen, de érdemes leszűrni a tanulságot: gúnyolódni és másokat minősíteni nem éppen szép dolog. Ettől függetlenül minden, ami lezajlik benned emberi és normális.

dec. 31. 16:09
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Mire is alapoztad azt, hogy a pletykák valósak és hiteles az információforrás?
dec. 31. 16:18
 4/6 anonim ***** válasza:
39%

Fogalmad nincs, hogy mi egy igazgató feladata, és mi a helyettesé.

A helyettesnek nem volt kötelező vagy az osztályfőnökség, vagy a helyettesség.

Az egyiket vissza is adhatta volna.

Ráadásul a helyettesnek a tanítási óraszáma kevesebb, mert adminisztráció, szervezés, óralátogatás, stb.

Az igazgató az egész iskoláért: tantestület, diákok, hatóságokkal kapcsolattartás, stb., stb., … nem sorolom fel.

Csak nem a helyettes sugallta a pletykát, mert ő akart igazgató lenni?!

Ismerem belülről az ilyen műsort, 6 pedagógus van a famíliában, köztük igazgató, helyettes is.

dec. 31. 16:47
 5/6 anonim válasza:
100%
Iskolában vagyok tanárként 2 éve. A 2 év alatt egy kezemen meg tudom számolni hogy az úgynevezett igazgatót hányszor láttam. 1 hónapban ha 1-2x benéz a suliba 10 percre sokat mondtam. minden értekezleten rendezvényen a helyettesek vannak az igazgatónak nyoma sincs. Most volt dec-ben az iskola legnagyobb rendezvénye a szalagavató. AZ igazgatónak nyoma se volt. Biztos volt jobb dolga.
tegnapelőtt 15:10
 6/6 Senior Séf ***** válasza:
Sok helyen van jelen a fent vázolt probléma.
tegnapelőtt 16:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!