Fiatalok segítségére van szükségem.Lányomnak nemsokára aktuális lesz a suliválasztás, Egerben szeretne tanulni, koleszos lenni. Milyen szabalyok, házirendek vannak most?
Milyenek manapság a kollégiumok?
Csak egy alap házirend érdekelne, illetve van bent saját maguknak főzési lehetőség? Vagy menza van?
Olyan rég voltam középiskolás. Mik a tapasztalaitok, mik most a szabályok?
Mondjuk most végigolvastam egy egri gimnázium házirendjét, nem akarom elhinni, hogy minden így van. Amikor én voltam középiskolás, sok sulinál a koleszosok szabadon jöttek-mentek délutánonként,szerintem nem vettek részt olyanon, hogy "tanulószoba".
Csak nyugtassatok meg, hogy nem börtön a kolesz, mert ha ezt a lányom elolvassa, biztos nem megy oda, inkább utazik mindennap 1-1 órát.
Én valahogy azt hittem, hogy tanítás után ott tanul ahol akar, du. sétálgathat kint a városban stb.
Amit olvastam, még én se vállalnám majd 40 évesen!
Ha középiskolai kollégium, akkor pedig igen, ez a valóság, hogy este 18 (max 20) óra után nincs kijárkálás, meg mászkálás, tehát van kötelező "takarodó". (Valamennyi kimenő kell, hogy legyen, hogy bevásárlást, egyéb ügyeket el lehessen intézni.) Hétvégére pedig jellemzően haza kell utazni. Ennek az az oka, hogy az iskolával szerződésben álló diákokért az iskola (kollégium) vállal felelősséget. Tehát ez olyasmi szabály, mint pl. hogy szünetekben tilos elhagyni az iskola területét, stb.
De ha jó a közlekedés, és nincs valami extrém körülmény (pl. 0.óra), akkor szerintem 1-1 óra utazás még nem olyan vészes. Nem írtad, melyik település a lakóhely, de biztos, hogy csak Eger jöhet szóba, közelebbi város nem?
Egyetemen később viszont már nem lesz ilyen kötöttség, ott már szabadon lehet jönni-menni, amikor az embernek kedve tartja.
Köszönöm.
Gyöngyös mellett lakunk, de ócska egy város lett, így jön szóba Eger. Szeretné ő Budapestet is esetleg, de attól meg féltem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!