Hogy mondjam meg az osztálytársamnak, hogy alig érteni,
amit mond?
Figyelt kérdés
Nagyon pösze. Mintha egy külföldivel beszélnék, akinek erős akcentusa van. Legtöbbször csak bólogatok arra, amit mond, mert egyszerűen nem értem. Ráadásul be nem áll a szája. A másikat nem hagyja megszólalni, egy huzamban letol 10p magyarázást. Ha még érteném, azt mondom, hogy oké. De így... Nem akarom megsérteni, de már többen mondták nekem, hogy ők sem értenek semmit a beszédéből és szólni akarnak neki, hogy talán egy fogszabályzó vagy egy logopédus... Kedves és aranyos lány, ezért sem szeretném megbántani, hogyha ilyenek mondok neki. Valahogy tapintatosan közölni vele ezt a dolgot hogy lehetne?
Hát szerintem ha valaki alapból sértődős, vagy nagyon érzékeny személyiség annak szinte sehogy nem lehet közölni ilyesmit, hogy ne haragudjon meg vagy ne essen neki rosszul. Milyen idős egyébként?
Én leülnék vele és azzal inditanék, hogy "szeretek veled, beszélgetni de őszinte akarok lenni veled, nem rosszból mondom, de sajnos nem értek sokmindent abból, amit mondasz, mert nehezen érthető, viszont elmondani sem mertem eddig."
Valami ilyesmi... A lényeg hogy ne neki ess, és rögtön a tárgyra, de ne is csűrd-csavard a mondandód.
ma 14:22
3/9 anonim válasza:
Lehet, hogy beszédhibás, és nem tehet róla. Ezek a műtéti beavatkozások meg gondolom nem 1-2 fillérek, pláne, hogyha magánban akarja megcsináltatni, nem az államiba menni fél éves várólistát kivárva. Egyébként személyesen mondtad már neki, hogy zavar téged a beszéde, vagy csak kérdést írsz ki róla itt Gyakorin?
ma 14:38
4/9 A kérdező kommentje:
19 éves és ahogy én látom nem ultra érzékeny, csak én nem vagyok valami tapintatos ember, így inkább tanácsot kérek😅.
ma 14:38
5/9 anonim válasza:
Nekem sem tetszik a hangszínem egyébként, hallgattam már vissza magam felvételről, és szörnyű volt, ilyen Dörmögő Dömötör hangom volt, és mellette pösze vagyok, selypítek is kicsit.. Gondolkoztam már hangszálműtéten, de mi van, ha elbasznak valamit, és még rosszabb lesz, mint előtte? Mondjuk Miki egér hangom lesz..
ma 14:43
6/9 anonim válasza:
Én annyit mondanék neki, hogy nem tudok figyelni rá, mert más dolgom van. Akkor talán nem mondaná.
Egyébként katasztrófa, ha a szülei még nem mondták neki, vagy nem vitték kicsi korában logopédushoz.
ma 15:22
7/9 A kérdező kommentje:
#6 Őt nem érdekli, ha más dolgom van. Egyszer telefonoztam a monológja közepén, mondta, hogy "láttam, hogy untad a beszélgetést." Így utólag (ez célzás akart lenni felé)
Amúgy nem tudom, hogy vitték-e, de az fix, hogy nem volt fogszabályzós, pedig kellene. Kicsit furcsán állnak a fogai is.
ma 15:41
8/9 Metionin válasza:
A tanárai sem szóltak neki soha? Azt írod osztálytársad, hogy felel?
ma 16:44
9/9 A kérdező kommentje:
Nem emlékszem, hogy felelt volna valaha. Biztos volt olyan, nem tudom. De az ofővel néha beszél, ha mondjuk bejelenti, hogy orovoshoz megy vagy ilyenek. Tudtommal nem mondott neki semmit a tanárnő.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!