Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Nem feleslegek az iskolában a...

Nem feleslegek az iskolában a dohányellenes előadások?

Figyelt kérdés
Én már kijártam az iskolát, de szerintem csak arra voltak jók hogy addig se órát tartsanak, kétlem hogy sokakat lebeszélt a dohányzásról, ismertem valakit aki ennek hatására jobban szívta. Az hogy nem egészséges, hát minden vegyszerezve van manapság, az étel, a víz, a levegőbe is beszívja az ember a káros dolgokat. A cigi nem ad vissza semmit? De dopamint, gyors örömforrás! Sokba van? Sok minden más sokba van. Egészség? Akkor is meghalhatsz váratlanul ha odafigyelsz magadra, volt már rá példa. Büdős leszel? Feltalálták már a parfümöt, van csapvíz és ezer módja hogy elűzd a bűzt. Illetve van aki szereti a cigi szagot, én is.
2022. nov. 2. 01:50
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem is felesleges, az ilyen primitív bűzösborzok annál jobban pöfékelnek. Inkább sokkal intenzívebben kellene büntetni azokat, akik nyilvános helyeken bagóznak. pl. buszmegálló. Legalább 100.000 Ft pénzbírság, bár éppen a kézlevágás sem lenne egy rossz megoldás.
2022. nov. 2. 03:52
 12/29 anonim ***** válasza:
87%

Nem felesleges. Attól, hogy te agyatlan vagy, még másnak lehet több belátása. Én pl. rá sem néztem soha cigire. Undorodom tőle. Édesanyám, nagybátyám, nagyszüleim... mind dohányzás miatti tüdőrákban haltak meg. Nem volt szép látvány. Könnyű mondani, hogy "akkor is folytatnám..." amíg ezek csak üres szavak. Amint ténylegesen végignéznél egy ilyet, máshogy gondolkodnál.

Egyelőre csak egy nagyszájú, menőző kis senki vagy, aki azt hiszi, hogy most aztán nagyon bátran megmondta itt mindenkinek a frankót.

2022. nov. 2. 05:09
 13/29 anonim ***** válasza:
100%

"A rák elég lassú formája a halálnak"

Ezzel is bizonyítottad, hogy buta vagy.

Édesanyámat három hónap alatt vitte el, ugyanis kis sejtes tüdőrákja volt, agyi áttéttel. Az agyi áttét a rosszabb. Láttál már esetleg tumor okozta epilepsziás rohamokat...? Na, azt találnád csak igazán "izginek".

2022. nov. 2. 05:11
 14/29 anonim ***** válasza:
100%

Ismeretterjesztés a lényege, van aki fogadja valaki nem .

Mint például ne kávézz, mert semmi értelme !

2022. nov. 2. 05:42
 15/29 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem nem felesleges. Az érvek hatnak valamennyire a fiatalokra, ha csak egy ember nem szokik rá a cigire emiatt, már megérte.
2022. nov. 2. 06:02
 16/29 anonim ***** válasza:
Fene se tudja. Az emberek 99%-a úgy is kipróbálja. Aztán eldönti , hogy dohányzik e vagy sem.
2022. nov. 2. 06:17
 17/29 anonim ***** válasza:
92%

"Ismerek valakit aki ennek hatására jobban szívta."

Én meg ismerek valakit, aki kevésbé szívta. Akkor most kinek van igaza? Tipikus kognitív torzítás, amikor kiveszed azokat a példákat, amik téged igazolnak, a többit meg ignorálod.

"a levegőbe is beszívja az ember a káros dolgokat"

Pontosan ezért is lenne jó csökkenteni, ahol lehet.

"gyors örömforrás! "

Az a vicces, hogy a dopamin igazából nem örömforrás. A dopamin szintje akkor a legmagasabb, amikor még sóvárogsz a cigi után, és éppen meggyújtod, utána nagyon gyorsan lecsökken. Nem a cigi serkenti a dopamint, hanem a függőség maga. A cigi öröme igazából magának a sóvárgásnak a kielégítése, illetve a kellemes meditatív cselekvés. Valójában maga a cigi rohadt keveset nyújt közvetlenül. Mióta leszoktam, ha elszívok egy cigit, nem jön az öröm, mert nincs meg a függőség, amit enyhítsen. Bizarr egy drog a cigi.

"Akkor is meghalhatsz váratlanul ha odafigyelsz magadra"

Most abba nem megyek bele, hogy ez mennyire csúsztatás így. A cigivel egyébként sem az a baj, hogy hamarabb meghalsz tőle. Az igazi baj akkor van, ha tovább élsz, de fulladva, köhögve, sípolva, állandóan orvoshoz járva.

"Személy szerint akkor is folytatnám a dohányzást ha tüdőrákom lenne, amíg bírnám csinálnám"

Jogod van hozzá, de ezt ne érezd szükségszerűnek másokra nézve. Ez a te döntésed, én tiszteletben tartom, de ezzel együtt még te is tudod, hogy káros szokás, és nagyon is korrekt dolog ahol csak lehet visszatartani tőle az embereket.

"így is nyomoruságosan élem a napjaiamt szóval édesmindegy lenne"

Ezt nagyon sajnálom, de tudod pont ezért, pont neked kellene belátnod, hogy ha az emberek többsége megúszhatná ezt a nyomort, akkor azért megéri tenni. Márpedig az előtted szóló példákat a cigi juttatta oda.

Szerintem egyébként nálad is elmondható, hogy ha pszichológusra költenéd a pénzt, amit most dohányba fektetsz, akkor sokat enyhülhetne a nyomorod. Ehelyett inkább bünteted magad, és pillanatnyi dopaminadagokon élsz. Te tudod, a te életed, de én nem biztatnálak erre.

2022. nov. 2. 07:30
 18/29 anonim ***** válasza:
8%

Főleg amikor a tanár tartja, aki dohányzik 😂😂😂.

De, felesleges.

2022. nov. 2. 07:53
 19/29 anonim ***** válasza:
100%

Ebben a formában, ezekkel a "dróg rósz, értem mekibácsi?" színvonalú előadásokkal (akár cigi, pia, drog témában) mindenki tudja hogy semmire nem megyünk, csak papíron ki van pipálva a prevenció...

Szemléletes előadások kellenek, függőkkel, gyógyultakkal, károsultakkal kéne szabadon beszélgetnie a gyerekeknek (nyilván ha korban érettek rá), az eü hatásokat sem úgy kéne ismertetni hogy vázlatosan felolvassuk nekik hogy

- magas vérnyomás

- érszűkület

- daganatok kockázata nő

... Stb...

hanem pl 3D modelleken keresztül bemutatva. Vagy hőkamerával megnézni a gyerek, és a beszélgetésre behívott láncdohányos kezét. Ezer ötletem lenne, gondolom azoknak is akik ehhez értenek, csak sajnos nem olyanokra bízzák, hanem akik tv-ben se láttak még gyereket, és fogalmuk sincs hogy az adott korosztályt az érdeklődése, érettsége alapján hogy kéne megszólítani.

2022. nov. 2. 08:41
 20/29 anonim ***** válasza:
de
2022. nov. 2. 09:46
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!