Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Melyik az a tantárgy az...

Melyik az a tantárgy az alábbiak közül, amelyiknek szerinted az égvilágon semmi haszna nincs?

Figyelt kérdés
Miért?

2022. jún. 30. 18:48
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Éneket, rajzot, tornát én sem osztályoznék, - inkább megpróbálnám rávezetni a kevésbé tehetségeseket is a helyes technológiákra. Mindig is kiakadtam azon, amikor pl. egy testnevelés tanár kiadja az ukázt, "Öt kör (ilyen-olyan) futás!" De eszébe nem jut a legtöbbjüknek elmagyarázni a leghatékonyabb, leginkább helyes, futás iramához alkalmazkodó légzéstechnikákat. -Aztán "osztályozza"...

Ugyanez az éneknél! Speciel, mindig színötös voltam belőle, - ha a magatartásommal nem rontottam le a jegyet, - de gyerekfejjel sem tartottam etikusnak az osztályozást ebben a tantárgyban!

Vagy jó a zenei hallása valakinek vagy nem!

Vagy jó az ütemérzéke valakinek vagy nem!

Vagy mind a kettő jó egyszerre vagy csak az egyik a másik rovására, ill. egyik sem jó!

Ezeket nem lehet megtanulni, - osztályozható szintre legalábbis nem!

Az meg bőségesen elég, ha a gyerek ismer pár zeneszerzőt és hogy melyik korokban éltek, alkottak. Magasabb szint, ha a legfőbb műveiket felismeri hallásból és erről számot is tud adni, - de hogy ezeket osztályozni!

És ugyanez van a rajz esetében vagy a gyakorlati oktatás területén is, - más kérdés, hogy azért egy helyes ollóhasználatot el lehet sajátítani.

2022. júl. 1. 12:25
 12/12 anonim ***** válasza:
100%
Lexikális tudás helyett inkább gyakorlati tudást kéne tanítani. Kovalens kötés helyett megtanítani, hogy működnek a háztartási vegyszerek és miért nem szabad összeönteni.
2022. júl. 1. 14:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!