Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Melyik az a tantárgy az...

Melyik az a tantárgy az alábbiak közül, amelyiknek szerinted az égvilágon semmi haszna nincs?

Figyelt kérdés
Miért?

2022. jún. 30. 18:48
A kérdező szavazást indított:
Dráma és tánc.
Fizika.
Kémia.
Biológia.
Földrajz.
Informatika.
Erkölcstan.
Történelem.
Hon- és népismeret.
69 szavazat
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
28%

Dráma és tánc: Aki érdekesnek tartja, csinálja

Fizika: Felesleges, mint kötelező. Nem mindenkiből lesz fizikus, mert nem mindenkit érdekel a fizika.

Kémia: Ez is felesleges, mint kötelező. Nem mindenkiből lesz tudós.

Biológia: Akad rengeteg érdekesség ebben is, mint az előző kettőben. De ismét, nem mindenki lesz biológus.

Földrajz: Csupán oktató jellegű, érdekes, de nem mindig vesszük hasznát a mindennapi életben.

Informatika: Aki erre akarja alapozni a munkáját, annak fontos.

Erkölcstan: Ilyen tantárgy nem rémlik nekem az iskolából. Biztos egy az új tantárgyak közt. Vagy csak ott nem tanították ahová én jártam.

Történelem: Lásd, amit a földrajzhoz írtam.

Hon- és népismeret: Lásd, amit a földrajzhoz és történelemhez írtam.

Kiegészítés: Matematika. Nem mindenki lesz matematikus, és egyéb. Az egyszerű közembernek a mindennapi életben elég az alapvető összeadás és kivonás, néha a szorzás, talán még az osztás (de ezutóbbi kettő ritkábban).

Végszóként: Van, aminek kötelezőnek kell lennie az iskolában. Van, aminek nem.

2022. jún. 30. 19:26
 2/12 anonim ***** válasza:
79%
Hol a médiaismeret? :(
2022. jún. 30. 19:26
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Alaptudás mindegyikből jó lehet. Dráma, tánc inkább szabadidős program.
2022. jún. 30. 19:29
 4/12 anonim ***** válasza:
91%
Kimaradt ugyan pár tantárgy, mint az irodalom és a nyelvtan (ezutóbbit a sok írástudatlanságot kedvelő jobban tanulhatná, és nem azzal kéne villognia, hogy "höhöhö demenő az írástudatlanság, nevet csupa kisbetűvel írom, mert lusta vagyok lenyomva tartani egy gombot 1-2 másodpercig, vagy elrohadt az ujjam, ha a mobilon 1-2 másodpercig lenyomva kell tartani egy gombot az érintőképernyőn" és társai... -.-
2022. jún. 30. 19:31
 5/12 anonim ***** válasza:
89%
Ének-zene
2022. jún. 30. 19:54
 6/12 anonim ***** válasza:
17%
Első vagyok. Nem értem minek a lepontozás, de ti tudjátok...
2022. jún. 30. 21:02
 7/12 Metionin ***** válasza:
95%
Igazából sok tantárgy, amire hirtelen én is rávágnám, hogy felesleges, valójában csak rosszul van oktatva vagy a kötelező jelleg elveszi az ízét. A készségtárgyak néven futó dolgok (rajz, ének, tánc) nem a teljesítményről kellene hogy szóljanak, hanem az alapműveltségről, a nézőpont tágításáról, a kreativitásról. A hittant taníthatnák objektíven, mint kulturális jellemző, magának a vallás kialakulásának történetét, a különböző vallásokról, anélkül, hogy egyiket jobbnak állítanák be, mint a másik és függetlenül a diákok vallásától. Az erkölcstan esetében lehetne megbeszélni olyan mindennapi problémákat, amik a diákok életében is jelen vannak pl. kivételezés tesók között, megfelelési kényszer, problémás szülők. A felsoroltak lehetnének egyfajta fakultatív tömb, amiből a diáknak x darab tárgyat kellene választani és akkor mindenki járhatna arra amit szeret és ami érdekli, amiről többet akar tudni.
2022. jún. 30. 21:30
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
1., 7., 9.!
2022. jún. 30. 22:05
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy manapság oktatjak, a tesi
2022. jún. 30. 22:14
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Dráma és tánc, ének-zene, rajz, stb. tárgyakkal szerintem alapvetően annyi a probléma, hogy ezeket is osztályozzák.

Inkább arról kellene szólniuk, hogy megkedveltessék a gyerekekkel a művészeteket, nem hogy számonkérjenek rajtuk egy csomó száraz lexikális tudást (művészettörténetből gyakran írattak velünk dolgozatot), meg hogy rossz jegyeket adjanak annak, aki nem tehetséges ilyen téren.

2022. júl. 1. 12:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!