Melyik az a tantárgy az alábbiak közül, amelyiknek szerinted az égvilágon semmi haszna nincs?
Dráma és tánc: Aki érdekesnek tartja, csinálja
Fizika: Felesleges, mint kötelező. Nem mindenkiből lesz fizikus, mert nem mindenkit érdekel a fizika.
Kémia: Ez is felesleges, mint kötelező. Nem mindenkiből lesz tudós.
Biológia: Akad rengeteg érdekesség ebben is, mint az előző kettőben. De ismét, nem mindenki lesz biológus.
Földrajz: Csupán oktató jellegű, érdekes, de nem mindig vesszük hasznát a mindennapi életben.
Informatika: Aki erre akarja alapozni a munkáját, annak fontos.
Erkölcstan: Ilyen tantárgy nem rémlik nekem az iskolából. Biztos egy az új tantárgyak közt. Vagy csak ott nem tanították ahová én jártam.
Történelem: Lásd, amit a földrajzhoz írtam.
Hon- és népismeret: Lásd, amit a földrajzhoz és történelemhez írtam.
Kiegészítés: Matematika. Nem mindenki lesz matematikus, és egyéb. Az egyszerű közembernek a mindennapi életben elég az alapvető összeadás és kivonás, néha a szorzás, talán még az osztás (de ezutóbbi kettő ritkábban).
Végszóként: Van, aminek kötelezőnek kell lennie az iskolában. Van, aminek nem.
Dráma és tánc, ének-zene, rajz, stb. tárgyakkal szerintem alapvetően annyi a probléma, hogy ezeket is osztályozzák.
Inkább arról kellene szólniuk, hogy megkedveltessék a gyerekekkel a művészeteket, nem hogy számonkérjenek rajtuk egy csomó száraz lexikális tudást (művészettörténetből gyakran írattak velünk dolgozatot), meg hogy rossz jegyeket adjanak annak, aki nem tehetséges ilyen téren.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!