Mit húztatok érettségin? Bármelyik tantárgyból, azt írjátok le, amit nagyon hihetetlen/érdekes/meghökkentő tapasztalatként éltetek meg! Vagy, amivel kapcsolatban volt valami érdekesség.
Miért ne lenne történelem az, ami 4 éve volt? Nem csak ezer évvel ezelőtti dolgokat kell tudni, hanem az akutális történelmet is, ami csap pár éve ölel fel. Mindig van legalább egy téma, az elmúlt 10 év eseményeiből.
Szóbeli előtti éjszaka alig tudtam elaludni, fejben végig vettem, hogy melyik tantárgyból milyen tételt lenne jó húzni, és mit tudnék róla elmondani. A magyar be is jött, mert Radnótit fejben mielőtt elaludtam, egész szépen végig vittem, hogy mit mondanék róla, másnap ki is húztam Radnótit.
A törinél nem jött ennyire be, de a reménykedettnél könnyebb tételt fogtam ki.
Én töriből nem készültem, úgy voltam vele bármit húzok kettes tuti meglesz.
Erre én is az EU-nak valami gazdasági hülyeségét húztam ki :D úgy, hogy nem követem az aktuális politikát, EU-s dolgokat, mert nem érdekelnek...
ja és a suliban nem is tanultunk az EU-ról semmit, max tételben volt kiadva (a töri tételekkel amúgy is volt kavarodás, mert későn kaptuk meg 2-3 verzió volt úgy rémlik)
A lényeg, hogy meglett még így is, bár 1 pont kellett a 3-ashoz, ha mást húzok simán 4-es is meglett volna szerintem.
Még a régi rendszerben érettségiztem, magyarból az írásbelin akkor ugye csak 1 db hosszú esszé volt az egész, 3 témából lehetett választani, az egyik témát a magyartanár majdnem pontosan kidolgoztatta, amikor arról beszélt pár héttel korábban, hogy kb. milyen témákra lehet számítani, kb. az egész osztály azt választotta:)
Szóbelin magyarból Aranyt húztam, aki a kedvencem volt már akkor is, töriből meg az I. VH-t. Ez azért volt szerencse, mert egyrészt kedveltem ezt a részt, másrészt ez volt az utolsó tétel, amit normálisan leadtak (utolsó évre új tanárt kaptunk, az utolsó 2 tételről pedig egy szó sem volt).
Minden érdekel, idei is, régebbi is jöhet.
Köszi a válaszokat!
Szerencseszamom a 24, es szerintem harom tetel is 24-es volt, de a tobbi kozt 12, 36.
Regen volt.
Történelemből a kiegyezést.
Az érettségit megelőző este a hideg futott végig a hátamon, amikor meglepődve tapasztaltam, hogy egyetlen egy tétel, - konkrétan ez - kimaradt a "szórásból", - valamiért nem "futottam össze vele" a felkészülésem alatt.
Éppen ezért átolvastam - és örültem annak, hogy csak nem maradt ki semmi...
Másnap EZT húztam - és ötöst kaptam rá...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!