Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Ha 3masokat szerzek sok...

Ha 3masokat szerzek sok tantargybol, pl:matek, kemia, fizika akkor felvehetnek még vmi jo iskolaba?

Figyelt kérdés
Probalok javitani es megy is, de azt a sok harmast amit eddig kaptam nehez. Igy csak nagyon rossz iskolakba tudnak felvenni?
2022. márc. 18. 18:07
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, mivel akarsz foglalkozni később. Az ahhoz kapcsolódó tárgyakra feküdj rá jobban.
2022. márc. 18. 18:11
 2/30 anonim ***** válasza:
18%
Hát..csodák néha történnek, de ne éld bele magad
2022. márc. 18. 18:17
 3/30 anonim ***** válasza:
47%

attól függ, milyen iskolát célzol meg...

Valami szakmukikézőbe biztos felvesznek.

2022. márc. 18. 18:26
 4/30 anonim ***** válasza:
74%
Én mindig éppen csak kettes voltam mert nem írtam házit és csak aludni jártam be a suliba. Mégis felvettek az ország egyik legnevesebb gimijébe és az elsőnek megjelölt egyetemre is. Mondjuk nekem kegyetlen magas felvételi és érettségi pontszámom volt amit dupláztam, így a jegyek nem számítottak.
2022. márc. 18. 18:30
 5/30 anonim ***** válasza:
0%
Hárommasokat?
2022. márc. 18. 18:33
 6/30 anonim ***** válasza:
79%
Én rendet bontani jártam be órákra általánosban és felvettek a megye legjobb szakgimmnáziumába, ahol a 5. év, azaz a technikusi nehezebb mint az elit gimik
2022. márc. 18. 18:45
 7/30 anonim ***** válasza:
0%
Nem mindenhez kell diploma, szóval például egy jó vízvezetékszerelő kincs.
2022. márc. 18. 18:50
 8/30 anonim ***** válasza:
100%
Előszedtem a régi bizim, csak a normál tárgyakat mondom ilyen tesi rajz meg hülyeségek nem. öt 3-as három 4-es. Nyilván nem egy "elit" gimiba jelentkeztem ezzel, de tök normális szakközép volt ahova felvettek. Nem "gengszterképző". De nyilván ha te valami elit gimibe jelentkeznél, oda ez lehet kevés.
2022. márc. 18. 18:52
 9/30 A kérdező kommentje:
Koszonom mindenkinek a valaszokat!
2022. márc. 18. 20:09
 10/30 anonim ***** válasza:
100%

Matekból meg fizikából hármas voltam, majdnem tesiből és nyelvtanból is az lettem, de egyáltalán nem számított, mert nem kellettek a továbbtanuláshoz. Azokra feküdtem rá, ami kellett az egyetemre.

Én nem tudom most hogy van, de emlékeim szerint nálunk volt duplázás, vagyis a kétszer vették a szükséges érettségi tárgyak eredményét és ehhez hozzáadták a plusz pontokat, pl nyelvvizsga.

A rendszer kétfajta pontot számított, az első ez, a második az iskolai jegyek, egyéb pontokkal, de ott is csak a 3. és 4. évet nézték.

Automatikusan a jobbat számolta, tehát nem kellett nekem jeleznem, hogy mit számítsanak.

Sokan úgy jutottak be az egyetemre, hogy az érettséginél felkészültek az írásbelire, a szóbeli előtti héten bemagoltak mindent, gyönyörű eredményt elértek, amúgy gimiben tele voltak hármasokkal.

Én is csak azokkal foglalkoztam a gimiben, ami érdekelt, a többit csak négyesre tanultam meg, de voltak hármasaim is, ezért nem lett volna ideális a jegyeimet nézni, elvégre végzős koromra kb 2 db ötösöm volt.

Most nem tudom hogy van ez, de pl egy nyelvi szakon a felvételin hidegen hagyja a felvételiztetőket, hogy milyen vagy matekból, az érdekli őket, mi vett rá arra, hogy te náluk tanulj tovább, mennyire vagy jártas az adott nyelv irodalmában, nyelvészetében, foglalkoztatnak-e ezek, szoktál e pl olvasni az adott nyelven és, ha igen kiktől, egyeltalán, mennyire fejlett a szókincsed, vagy olyan szinten, hogy egy felfogd majd az órákat meg a különböző előadásokat és te is előadj, esetleg társalogj a tanárokkal.

Tanítóképzőn is hidegen hagyja őket, hogy ismered-e Archimédesz törvényét, csak azt nézik, hogy van-e beszédhibád, mersz és tudsz-e énekelni népdalokat (nem megasztár szinten persze) és pl pár egyszerű testnevelés gyakorlatot el tudsz-e végezni.

Nem tudom azóta ez mennyit változott, de én mondom, hogy felvettek az egyetemre, álmaim szakára, annak ellenére, hogy csak a lényeggel törődtem a gimiben és pl nem voltam matekzseni, nem rajongtam a fizikáért, csak túléltem a föcit, a tesiből felmentettek, de előtte minden félévet egyessel kezdtem, mert nem tudtam helyből távol ugrani, aztán két hármassal folytattam, mert nem tudtam cigánykerekezni, kézenállni, leszédültem a gerendáról, aztán úgy lettem négyes, hogy a has-hátizom gyakorlatoknál mindenkinek bekamuzta a párja, hogy annyit csinált meg, ami az ötöshöz elég, a Coopernél is bekamuztuk egymásról, hogy annyit futott az, akinek számoltuk, ami a négyeshez kell.

2022. márc. 19. 00:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!