Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Ha 3masokat szerzek sok...

Ha 3masokat szerzek sok tantargybol, pl:matek, kemia, fizika akkor felvehetnek még vmi jo iskolaba?

Figyelt kérdés
Probalok javitani es megy is, de azt a sok harmast amit eddig kaptam nehez. Igy csak nagyon rossz iskolakba tudnak felvenni?
2022. márc. 18. 18:07
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%

1. A példa az volt, hogy Józsi elkölti auratisztírásra az összes pénzét, aminek az alap műveltségnek túl sok köze nincs.

2. Ha már idegenszavakkal dobálózól, előtte nézd meg a jelentését, mert nem hiszem, hogy ezt a szót szeretted volna használni. Mondjuk a szó jelentésében sejtem, miért ezt használod, de a leírtak alapján csak sejteni lehet, kikövetkeztetni nem, hogy mire célzol vele, hiszen én önmagában attól nem leszek demagóg, hogy a tanulmányaimhoz való hozzáállásomat elmeséltem.

3. Továbbra sem értem, hogy mi köze a pazarlásnak a fizikához, hogyan jön abból a tényből, hogy nem emlékszem a rakéta működésére az, hogy pazarlok, ráadásul, ahogy leírtam, nem küzdök anyagi gondokkal.

- nem az tanít meg gondolkodni és döntéseket hozni, hogy minden szükségtelen dolgot elraktározol a fejedben.

4. Ha csak a lényeget kell megtanulni és nem mindent, akkor kezdünk oda kilukadni, amit írtam, hiszen egy tárgyból csak a lényeg a hármas-négyes érdemjegyet adja, amit én igyekeztem azon tárgyakból elérni, ami nem érdekelt.

2022. márc. 19. 22:02
 22/30 anonim ***** válasza:
26%

Hát... talán valamit közeledett az álláspontunk, de még eléggé messze vagyunk.

A demagóg azt jelenti, hogy nem az igazat mondja, bizonyos módon torzítja a valóságot.

Az ugye megvan, hogy ha az élet jelenségeit, szabályait nem ismered megfelelően, akkor több erőforrást használsz el, mint ami szükséges lenne?

Gondolkodni az tanít meg, ha gyakorolod, és ehhez egy jó gimnázium ideális hely. Ehhez szükséges bizonyos mértékű tárgyi tudás IS. Több, mint amennyit egy laza, kényelmes ember szeretne megtanulni.

A gimnáziumban a hármas kizárólag abból a tárgyból megengedett, ami semmilyen módon nem számít az életedben (mármint az, hogy számolni is tudj vele). Mondjuk egy jogásznak a relativitáselmélet.

Ha ezeket NEM veszed figyelembe, akkor kerülhetsz olyan helyzetbe, mint nemrég egy arab herceg, aki szerint ha a Föld forogna, akkor felugrás közben kifordulna a lába alól.

Mellesleg nálunk is sok ilyen fiatal van, aki ezt nem tudja megmagyarázni, csak esetleg nem ilyen hülyén téveszti el.

2022. márc. 19. 22:17
 23/30 anonim ***** válasza:
100%

"A gimnáziumban a hármas kizárólag abból a tárgyból megengedett, ami semmilyen módon nem számít az életedben (mármint az, hogy számolni is tudj vele). Mondjuk egy jogásznak a relativitáselmélet."

Ezzel el is érkeztünk oda, amit én magyaráztam.

További szép estét!

Kérdező, kitartást kívánok és sok sikert a továbbiakban!

2022. márc. 19. 22:22
 24/30 anonim ***** válasza:
18%

Remélem, azért értetted, amit írtam?

Azt, hogy ebből a KÖZEPES szint a kötelező, nem az elégtelen!

2022. márc. 19. 22:26
 25/30 anonim ***** válasza:

Én egy szóval sem írtam, hogy elégtelen legyen abból, ami nem érdekli.

Azt sem írtam, hogy elégtelen voltam abból, ami nem érdekelt.

Azt írtam, hogy ötös voltam abból, ami kellett a továbbtanuláshoz, a többiből a négyest céloztam meg, de volt, ahol csak hármast értem el, a többiből összejött a négyes. Két ötösöm, egy vagy két darab hármasom volt, a többi négyes volt, de volt, hogy plusz két tárgyból rezgett a léc és négyes helyett majdnem hármast kaptam.

Ebből nem értem, hogy következik az, hogy azt gondolom, az ember csak a továbbtanuláshoz szükséges tárgyakból legyen ötös és a többinél ne tanuljon semmit. Ezt egy szóval sem írtam.

2022. márc. 19. 23:05
 26/30 anonim ***** válasza:
45%
Csak ezt mindig külön is le kell írni, mert sokan hajlamosak így érteni.
2022. márc. 19. 23:09
 27/30 anonim ***** válasza:
(Amúgy, ha a közepes az alap és a kérdezőnek közepesei vannak, tehát az alap megvan, akkor nem értem, miért azzal kezdődött az egész, hogy ez szerinted nem lesz elég ahhoz, hogy az életben boldoguljon. Hiszen az alaptudása megvan, az alapot elérte mindenből, sőt, mivel javított is, ezért már több van neki mint az alap, ha ezt fenttartja és mellé azokra fekszik rá, ami kell a továbbtanuláshoz, akkor az rendben van, nem? Mert ezt írtam én is és más is.)
2022. márc. 19. 23:15
 28/30 anonim ***** válasza:
Majdnem 19 évvel a kitűnő érettségim után egyik tételemet sem tudnám elmondani, mert nem foglalkozom vele olyan intenzíven, mint akkor, amikor érettségire készültem. Senkit nem érdekel. A munkámat jól végzem, azon a területen fejlesztem is a tudásom, ezt fizetik meg, ez érdekli a főnökeimet, a kollégáimat, akikkel együtt dolgozom, az ügyfeleket, akik használják, amit előállítunk. Nem költöm jósnőre a pénzemet, mert nincs igényem rá, de nem is érdekelne senkit, ha így tennék, amíg a munkám hatékonyságát nem befolyásolja.
2022. márc. 20. 10:52
 29/30 anonim ***** válasza:

Nem általános, hogy milyen tárgyakat néznek a felvételin. És még csak az sem, hogy melyik évfolyamot. Pl. ahova a lányom jelentkezett csak a 8. félévet nézték, de abból mindent. Másik iskolából 5.-től a 5 fő tárgyat. Megint másik iskolába 7. év vége, 8. félév matek súlyozva.

A felvételi is számít, nyilván, bár azért ha valaki pl. kettes matekból, nyilván nem fog hibátlan matek felvételit írni.

Egyébként szakgimibe 3,5-től egy átlag 55 pontos felvételivel általában be lehet jutni.

Amúgy meg nem kell mindenkinek diploma, egy jó szakember ritka, mint a fehér holló, és nagyon jól keresnek, és azokat az osztályokat fel sem tudják tölteni. Sajnos a fiam nem valami jó tanuló, én folyamatosan mondogatom neki, hogy nézd, most jön a burkoló, 2 napos munkáért kapott 350.000 ft-ot, nem tetszik ez a munka? Itt volt a fűtésszerelő, 2 napos munkáért kapott 480.000 ft-ot, nem tetszik? Hát, nem tetszik neki, sajnos... Pedig én nem is bánnám, ha ilyesmit tanulna. Legalább tuti lenne munkája.

2022. márc. 29. 16:00
 30/30 anonim ***** válasza:
Amikor én érettségiztem, nem felvételiztem, hanem pontduplázással mentem + nyelvvizsga. Vizsgadrukkos vagyok, így a felvételi nem biztos, hogy a valós tudásomat mutatta volna, szemben az osztályzataimmal. Később valamennyire enyhült a vizsgadrukkom, de azért még most sem szeretem a vizsgahelyzetet sok évvel a diploma után.
2022. márc. 29. 16:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!