Végzős egyetemisták, ti is becézitek még mindig így a tanáraitokat?
Már egy ideje úgy beszélnek az egyik tanárról a szaktársaim, hogy DG. Nem igazán értettem soha, hogy miért így hivatkoznak a tanárnőre, ugyanis nem ez a monogramja. Ma megkérdeztem, kiderült, hogy ez azt jelenti, hogy "dagadt g*ci". 23-24-25 évesekről beszélünk, akik már a negyedik évüket töltik az egyetemen, most fognak lediplomázni januárban.
Megkérdeztem, hogy miért beszélnek így róla. Kiderült, hogy azért, mert minden héten ad nekünk házi feladatot, ami 5-10 oldalas beadandók. Nagyon meglepődtem, hogy EGYETEMISTA emberek, akik elvileg az értelmiségi emberek lesznek, így beszélnek professzorokról. Igaz, itt vidéken, "Mucsaröcsögén" történnek ezek és nem Budapesten vagy a híresebb vidékiegyetemeken, mint pl Debrecen vagy Szeged. Nálatok is szokás ez?
Levelezős vagyok, de 18-22 évesen voltam nappalis is.
Szidtuk és szidjuk most is a tanárokat (aki megérdemli), van, akinek van "ragadványneve" is (nem tőlünk, mi is kaptuk a felsőbb évesektől), de konkrétan ilyen jellegű sértő, degradáló, lenéző, trágár, stb nevet azt gondolom értelmes ember felsőoktatásban már nem használ. Persze mindenhol vannak "nemértelmesek", de kérdés, hogy az ember, akar-e közéjük tartozni.
Hát igen, ez elég gyerekes, ezt kb. 12-13 éveseknél elfogadott, nem 22-23-nál.
Olyat tudok én is, aki évtizedek óta a pályán van, és van ilyen háta mögötti elterjedt neve, de az is kulturált, ez a "dagadt g e c i" ez eléggé proli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!