Egyetemi kollégisták! Ti tapasztaltatok ocsmány/durva dolgokat a kollégiumban? Ha igen, mi volt az?
Pl hogy valaki a sütőbe kaksizik??
Igen.
De nem mindegy milyen a koli. Az elit kolikban nem lesz sok durva dolog, egy két igénytelenebb van, de annyi. A lecsúszottabb kolikban főleg mulik után lásd a példát.
Vidéki egyetem pár évvel ezelőtt.
Mentünk haza az egyetemista buliról, egyik kolesztársunk előre sietett, hogy van valami dolga.Már eléggé bevoltunk rúgva, de a látvány mikor visszaértünk, az kijózanított.
Portás nem volt sehol mikor bementünk, gondoltuk wc-n van, mentünk is kik ki a saját szobájába.Egyik haverom meg a másik aki elsietett szobatársak voltak.Mikor benyitott a gondnok térdelet a haverom előtt, ő ült az ágyon szétrakott lábakkal...többit nem is írom.
Aki látta azonnal átjött hozzánk, elmesélte, de annyira undorító volt, hogy ki se akartunk menni megnézni.
Ez a haverom a mi szobánkban aludt.
Másnap szegény srác alig tudott menni, nem tudom mi történt abban a szobában, de jobb nem is belegondolni.
Semmi különös, csak a szokásos.
Csütörtök esti buli után rendszeresen elég nehéz volt nem összehányt wc-t találni a szinten, néha jutott a zuhanyzóba, csempére vagy a mosdó előtti folyosószakaszra is. Kari napokról elég sokáig sorolhatnám, volt ott minden erkélyről kivizelésen át botránkoztasd meg a zsűrit c. feladaton át a liszttel panírozásig. Én az ilyen nagyobb ótvarságokban nem vettem részt, meg igyekeztem lehetőség szerint kultúráltan viselkedni akkor is, ha éppen esetleg be voltam rúgva mint a szemét. De az a helyzet, hogy teljesen hozzászoktam ezekhez a majdnem 6 év alatt, és már egyáltalán nem tudnak ezek megbotránkoztatni (igaz, azóta végeztem, és ősz óta nem vagyok kollégista). 25/F
Igen, voltak gyomorforgató dolgok. Tapasztalatom szerint egy koliban a 4 legundorítóbb típust az alábbiak alkotják:
- Egyetemi gólya, az első pár hónapban: az interneten összeolvasott minden igénytelen h..lyeséget, hogy mi megy egy koliban, aztán ahogy odakerül ezt veszi alapul és így viselkedik. Ezek alszanak el a mosdóban a wc-t ölelgetve, szívnak cigit bent az épületben meg b..sznak szét mindent. Aztán a nagyja pár hónap alatt rájön, hogy a disznó sem oda sz..rik, ahol eszik.
- Nem kolisok, akik csak egy buli erejéig esnek be, vagy pár éjszakát az ismerőseiknél alszanak. Na, ez ugyan az a kategória, mint a gólya. Ő is összeolvas minden baromságot, aztán úgy viselkedik mint egy majom.
- Erasmusosok jelentős része (főleg ha valami gazdagabb, nyugati országból jött) egy bulimaratonnak tekinti az itteni szemeszterét, ehhez mérten is viselkedik.
- "Egzotikus" országokból érkező külföldiek. Indiaiak, vietnámiak, kínaiak. Én nem tudom, hogy ez náluk a nemzeti minimum és igazából nem is taplók, csak ilyen a kultúrájuk, de nagyon örültem volna ha kimaradnak az életemből. Ezeknek kell KÉPEKKEL illusztrált leírást osztogatni arról, hogy hogy használj egy wc-t úgy, hogy ne mellé sz..rj (ülj rá), hogy le kell húzni amit oda kullantottál, meg hogy ne a csapban mosd a retkes talapadat lehetőleg és bármennyire is csábító, ne sz..rj bele a zuhanyzóba, mert azt nem fogja levinni a víz. No meg a szemetet se a lefolyóba dobáld, ha mosogatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!