Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Bárki, aki otthagytad az...

Bárki, aki otthagytad az egyetemet! Miért döntöttél így?

Figyelt kérdés

Miért döntöttél így?

Megérte végül? Így hogy a képzés felét vissza kellett fizetni (ha nem 1.félévben hagytad ott)...

2021. szept. 22. 19:09
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Ismerősöm otthagyta az orvosit, de utánna végülis villamosmérnökire ment.
2021. szept. 22. 19:23
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Miért hagyta ott?
2021. szept. 22. 19:25
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Szülői nyomásra kezdte, aztán a 3. évben már megunta a sok tanulást is.
2021. szept. 22. 19:27
 4/15 anonim ***** válasza:
92%
3 és fél év után fogom otthagyni az utolsó előtti félévemben. Esélyem nincs végigcsinálni. Végigcsaltam A-tól Z-ig az egészet és 0 tudásom van, márpedig mérnökinformatikán nem fogok tudni 0 tudással szakmai gyakorlatot szerezni, mert sehova nem vesznek fel + államvizsgán sem fogok tudni megmukkanni.
2021. szept. 22. 20:03
 5/15 anonim ***** válasza:
87%

2005.-ben jártam egyetemre.Nem végeztem el.Az univerzum egy nap rámmosolygott, szombat este az én számaimat húzták ki.

Miután bejártam a világot, és könnyebb lett a számlám pár 100 millióval, egyik nyugat-európai országban vettem házat és itt kezdtem új életet.

Néha visszajárok azért szülőföldemre,nosztalgizáni.

2021. szept. 22. 20:34
 6/15 anonim ***** válasza:
98%

#4! Államvizsgán átrugdosnak, közszférában pedig jó leszel aktát tologatni. Nyugi!

Én szerelmes voltam, azért hagytam ott. Közgazdász lettem volna, de a párom 200 km-rel arrébb lakott, és esélye sem volt költözni. Így hazamentem.

Néha még álmodom azzal, hogy mi lett volna, ha elvégzem. Nagy álom volt.

Nyugtat a tudat, hogy más döntés esetén nem lenne a gyönyörű nagyfiam.

(2000es évek eleje, visszafizetés itt nem volt).

Azóta teljesen más irányt vett az életem, nem is értem ezt a közgazdász eltévelyedést egyébként. Műszaki pályára léptem és most pedagógusnak készülök.

2021. szept. 22. 20:38
 7/15 anonim ***** válasza:
98%
En bölcsészkarra mentem, de 4 félév utan abbahagytam. 3 eve, munka mellett ujrafelveteliztem masik egyetemen, masik szakra, most fogok diplomazni. Nem bántam meg, hogy otthagytam, most sokkal jobban felfogom a fontossagat. Akkor eléggé megviselt, de kellett hozzá ez a pár ev kihagyas, hogy most ezt komolyan tudjam venni. A tanulas nélkül töltött idoszakban (meg most is) dolgozom, dolgoztam mindvegig, ennek köszönhetően pedig nem kellett visszafizetnem semmit, mert meglett az itthoni munkaviszonyom megfelelo ideje. Egy a rossz csak, hogy elkotyavetyeltem igy az állami felevjeim, most pont annyi maradt, hogy ezt a sulit befejezzem, de MA-ra mar csak fizetosre tudnek menni sajnos.
2021. szept. 22. 23:31
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Ja a lényeg kimaradt, hogy miert... Ugy ereztem, hogy egyáltalán nem találom a helyem, nem talaltam meg a számításaim.
2021. szept. 22. 23:33
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Egyik barátnőm hagyta ott az egyetemet két év után. Mérnöki szak volt, de sajnos szegénynek már az elején nem minden ment úgy, mint számította. Végül több kudarcélmény és ráépülős tárgy csúszása miatt hagyta abba.

Nagyon sajnáltam, eléggé meg is viselte szegényt, de elment szakmát tanulni, és már most boldogabb.

2021. szept. 23. 18:49
 10/15 anonim ***** válasza:
Én a turizmus-vendeglatas szakot hagytam ott kapasbol 2 honap utan, nem ereztem ugy, hogy passzol hozzam. Plusz nem voltam valami motivalt, inkabb csak a koli jott be. Kihagytam 2 evet, ujra felveteliztem, gazdment tanulok. Ezt viszont szeretem :)
2021. szept. 23. 21:02
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!