Milyen tanár (és ember, ha egyáltalán annak lehet nevezni) az, aki a saját kollégája gyerekét 1,85-ös átlaggal megbuktatja?
Normális. Nem feltétlenül csak átlag alapján lehet buktatni. Ha van egy 1-es témazárója, amit nem sikerült kijavítani többször sem legalább 2-esre (hiába minden más jegye 5-ös), akkor már jogos a buktatás, mivel van olyan anyagrész, amelyet semennyire nem tud. Így nyilván nem léphet felsőbb osztályba.
Az meg, hogy szerinted számít, hogy a diák egy kolléga gyereke, elég szánalmas.
Mi van, kérdező, megbuktattak és most anyu egész nyárra magántanárt fogadott?
Amúgy számtani, mértani, esetleg súlyozott átlag az az 1,85?
2,0 alatt meg lehet buktatni a diakot, ha tetszik, ha nem. Ezt valoszinuleg a tanar is elmondta, gondolom szamtalan lehetoseget adott a javitasra is, elmondta a kovetkezmenyeket is, a diak nem tanult, leszarta, igy jart.
Az mas kerdes, hogy en 1,5-re is megadnam a kettest, mert nem akarok kibaszni senkivel sem, meg a franc akarna potvizsgaztatni, de ez en vagyok.
A tankerületi igazgató lányát buktattam meg matekból most tizedikben úgy, hogy ismerem személyesen őt. Még sincs ebből harag. Majd augusztusban pótvizsgázik.
Az életben attól, hogy apád valaki még nem biztos hogy minden sikerül elsőre. Teljesen jogszerű a bukásod. Kellemes nyarat!
Nem elfogult, hanem szabályszerűen osztályoz.
2,00 átlag alatt buktatható a diák és aki nem éri el ezt az átlagot, az ne is csodálkozzon, ha megbukik. Tavaly érettségiztem, így frissek még az emlékek: az összes reál tárgyból menthetetlenül csapnivaló voltam, egyszerűen nem állt rá soha az agyam, egy 2,00-es átlagot viszont mégis mindig tudtam produkálni.
Nem a legszebb dolog, de teljesen szabályszerű. A diák valószínűleg kérhetett volna javítási lehetőséget év közben, biztos írtak több dolgozatot amin javíthatott volna és biztosan tudta a következményeket. Van pótvizsgára lehetőség, majd arra felkészül. Másrészt nevetséges, hogy azért kéne másképp bánni vele, mert az egyik szülője is tanár, kolléga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!