Hogyha az évek alatt nagyrészt rossz emlékeket szereztem az iskolában akkor a ballagási ünnepségen miért volt bennem végig valami elképesztő szomorú érzés?
Nekem is bőven voltak nehéz napjaim az általánosban, mégis nagyon szomorúan, elkeseredve ballagtam el.
Nyolc év nagyon sok idő, főleg ebben a korban nagyon sokat számít. Hat évesen, kisgyerekként kerültél be ebbe a közegbe, és rengeteget értél, tanultál, fejlődtél ezidő alatt. Fontos tapasztalatok kötnek ide, még ha nem is voltak mindig pozitívak ezek a tapasztalatok.
Ha valahol ennyi időt eltöltesz, oda automatikusan kötődni fogsz valamilyen szinten. Az épület ismerőssége, az emberek, a termek, a fények, az, hogy tudod, mit hol keress, stb, bizonyos szintű biztonságérzetet adnak.
Bennem nagyon erős volt a gimnáziumtól, az ismeretlentől való félelem is, ezért volt bennem egy erős szorongás is a gimi előtt, amit szintén leginkább szomorúságként éltem akkor meg. Ilyesmi is közre játszhat nálad is.
De kitartás, hidd el, ez az érzés sokkal jobb lesz majd! Lehet, hogy még sokat fogsz gondolni az általánosodra, de egy idő után ennél fontosabb lesz majd, hogy előre, a jövőbe nézz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!