Tanít az egyetemen egy rosszindulatú professzornő, akinek parókája van, mert rákos. Mi lenne, ha előadás alatt kirohannék hozzá, és letépném a fejéről a parókát?
" Miért él az ilyen ember? "
Hát tudod, kérdező, egy rákbeteg emberről ilyent kérdezni nem vall valami nagy empátiára, sőt, meg merem kockáztatni, inkább már szívtelenségre vall egy ilyen kérdés.
Lehet, hogy már nem fog sokáig élni, lehet, hogy csak egy-két hónapja van hátra.
Azt tudtad, hogy van olyan fajta rákbetegség, ami akár 3 hónap alatt elviszi az embert?
BÁRKIVEL, BÁRMIKOR ELŐFORDULHAT !!!
Fiatalokkal is !! Veled is!
Ismerősömnek a 20 éves fiáról derült ki, hogy agydaganata van. Szerencsére meg lehetett műteni és még mindig él :-)
Gondolkodj el egy kicsit a fent leírtakon.
22-es, én nem azt írtam, hogy joga van hozzá.
"és csak mert ő beteg, döngöljünk mindnekit a földbe? "
Ha elolvastad, akkor nem csak a betegsége óta ilyen, hanem előtte is ilyen volt. tehát NEM A BETEGSÉG MIATT ILYEN!
Ő ilyen és ezt a viselkedést megváltoztatni nem fogja tudni se egy diák, se több diák - de ezt már leírtam korábban - max egy pszichoterapeuta.
De azt is írtam, hogy az életben is fog találkozni ilyen emberekkel a kérdező: vagy megszokik vagy megszökik.
Vagy le tudja rázni magáról ezeket a dolgokat (nekem sem esne jól) és a tananyagra koncentrál, vagy leadja azt a tárgyat, vagy tudomisén, milyen lehetőségei vannak.
Ha amúgy jó szakember az oktató, akkor nem valószínű, hogy el fogják küldeni, különösen nem akkor, amikor MINDEN SZINTEN TANÁR HIÁNY VAN!
"kiállhatatlan, gonosz... áskálódott... elmarta... a banya miatt távozott... beolvasott a VÉN FÚRIÁNAK...
... Azt hiszem, ez a hozzáállás mindent elmond róla, Gőg, gőg, totális magabiztosság, semmi alázat, tömény rosszindulat, embergyűlölet: ez ő.
Persze professzor is úgy lett, hogy minden kollégáján átgázolt, legázolta őket. És most mit ér a nagy professzorsággal??"
Nos, ezek a mondatok mindent elárulnak rólad... kéjesen taglalod, hogy milyen gonosz ember a másik (nem vitatom, lehet, hogy tényleg az, nekem is volt ilyen főnököm, csak én leléptem onnan.), majd a végén egy hatalamasat rúgsz bele, sokkal nagyobbat, mintha letépted volna a parókáját: "mire ment a nagy professzorsággal?"
Nos, "édes lányom", nem kívánom, hogy Veled közöljék, hogy RÁKOS VAGY és nem kívánom, hogy megtudd, milyen érzés az, amikor az ember rádöbben, hogy lehet, hogy már csak 2-3 hónapja van hátra és az is nyomorban.
NEM KÍVÁNOM, hogy kórházba kerülj és ott láss napokig hányni, remegni, kemoterápiát kapni, infúzión élni majd végül haldokolni csonttá soványodott embereket. Még a látvány is borzalmas, nemhogy végigélni.
Szóval ennél a hozzászólásodnál szépen elárultál magadról mindent: szerintem is egy elkényeztetett, empátiahiányos ember vagy Te is és nekem nem úgy tűnik, hogy ismered a jóság fogalmát.
Abszolút nem is reagáltál arra a hozzászólásra semmit (nem én írtam), hogy valami jót, kedveset kellene tenni vele - hátha megszelídül.
Ezzel szemben viszont azt látom, hogy a kérdéseddel azt akartad elérni, hogy veled együtt szidjuk a professzort - de hát ez nem nagyon jött be.
IGEN, VANNAK GONOSZ EMBEREK A VILÁGON, DE EZ NEM JOGOSÍT FEL TÉGED ARRA, HOGY TE IS GONOSZ LEGYÉL VELE !!!!
Ezt jó lesz, ha megjegyzed az elkövetkezendő életedre...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!