Egy tanár számára miért elképzelhetetlen hogy nyáron alkalmi jelleggel fizikai munkát végezzen?
Tanár ismerősöm szokás szerint a tanári bérre panaszkodik, meg arra hogy itt ez a hosszú két hónap mely alatt el kéne mennie alkalmi jelleggel valami melóra plusz pénzért-na de hova?
Mondom neki a net dugig van az ideiglenes szezonmunkákkal. Takarítás mezőgazd munkák, pultos kiszolgáló futár stb
erre ő mint a pulyka felfújta magát. Csak nem képzeled -mondta-hogy én elmegyek FIZIKAI munkára?
Hát elnézve az arrogáns pofáját a nagy mellényét ne is menjen mert az első nap kib***nák.
De ettől eltekintve miért olyan elképzelhetetlen hogy egy „nagy“ értelmiségi fizikai melóra menjen? Ráadásul csak szezonálisan?
"volt tanar letedre nem vagy te egy kicsit rasszista?"
és ha igen? akkor mi van? Már senki se szólhat bele elvégre nem tanítok!
Igen rasszista vagyok. És?
Többek között a dakoták voltak az egyik oka a pályaelhagyásomnak.
De csak az egyik ok és nem is a fő...
A fő ok a szaros pénz. Ha már dolgozunk valahol nehogy gombokat keressünk.
Ha már így is úgy is elszarjuk a napunkat valahol, akkor már olyan helyen szarjuk el, ahol meg is fizetik.
Ez a képlet sokaknak magas.
Egyetértek a kérdezővel, már 1 neveletlen gyerek (akik zömmével romák) is képes megmérgezni egy osztálylégkört, olyannyira, hogy az tanulásra alkalmatlan lesz.
/Egy leendő pedagógus/
" már 1 neveletlen gyerek"
óóóó ha még csak 1 lett volna... legalább 50% az volt.
Nem akarom végigolvasni az egész hisztit, de a kérdés szerintem jogos. Én is elmegyek nyáron dolgozni tanárként, mert miért ne..erővel bírom, a plusz pénz jól jön, és ha még nem is vagyok rászorulva, akkor is hasznosabban töltöm az időm, mintha két hónapig otthon ülnék. :)
De persze nem ítélem el azt sem, aki szeret két és fél hónapot pihenni. Én nem szálltam el a tanárképzéstől, mellette mást is tanultam, és fogok is még, hogy legyen valami olyan szakmám is, amiért meg kell küzdeni :)
"aki szeret két és fél hónapot pihenni."
Az oké csak akkor ne vonyítson hogy nincs pénze. Menjen el dolgozni és akkor lesz.
Vagy ne menjen (és akkor pihenhet) de akkor meg mélyen kussoljon.
Imadlak kérdező!
Vagy kb 23-24 éves es itt osztod az észt!
Már ezért megérte elvégezned a tanárképzőt, hogy ilyen okos es bölcs lettél ilyen fiatalon! Azért, csak nem olyan csapnivaló a magyar felsőoktatás, ha ilyen talpraesett fiatalokat bocsátanak útra...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!