Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek ha mindenki, aki...

Szerintetek ha mindenki, aki megteheti minden nap adna egyszer egy 200-ast az első hajléktalannak akit meglát, vajon több vagy kevesebb ember kéregetne az utcaán? Végül is nem elképzelhetetlen: max 6 rongy havonta.

Figyelt kérdés
2018. nov. 6. 17:49
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Több. Aki mást gondol az naiv.
2018. nov. 6. 17:57
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos arra vannak szocializálva, hogy nekik adni kell. Szerintem nem tesz jót az állam a szociális segéllyel és nem teszünk jót mi sem azzal, hogy odadobunk egy-egy 100-ast. Többen kérdehetnének (szerintem), hogyha még a kudarcélmény sem lombozna le senkit. :)
2018. nov. 6. 17:58
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Fordítsd meg a kérdést: ha mindenki aki legalább elsétál melletted az adna 200 forintot ha megteheti, milyen gyorsan lennél milliomos? Elég hamar, és azt mondják hogy a kéregetés a legprofitálóbb "passzív" pénzkereseti lehetőség. Az sem véletlen, hogy a hajléktalanmaffia létezik és szépen mindenki leadja a bevételét a főnöknek. Ha ennyire jövedelmező lenne a hajléktalanság/kéregetés, sokkal több "megélhetési" kéregető lenne az után csak a pénzt gyűjtve.

A kérdésed emiatt szürreális, mert minél több a kéregető, annál többnek kellene/lehetne adni, de minél többnek adsz, annál több fog még sorban állni pénzért, miközben egyre kevesebb lesz a szétosztható pénzed. Ha viszont kevés a pénz akkor nem jut majd minden kéregetőnek, ami miatt nem éri meg kéregetőnek lenni, így kevesebb lesz a kéregető és több a szétosztható pénzed. Így viszont több pénzt oszthatsz szét és több lehet a kéregető is, és.... Szóval szerintem érzed, hogy ez az ökoszisztéma már beállt és ki van egyensúlyozva amíg meg nem borítja egy hozzád hasonló ötlet.

2018. nov. 6. 18:02
 4/8 anonim ***** válasza:
87%

Ugyanaz lenne,vagy még rosszabb,mert megszoknák.

Én az összes hajléktalanat kitenném mondjuk utakat javítani,vagy szemetet szedni valami fizetésért,de az hogy ücsörgünk az aluljáróban és ömlenek a 200-asok,az nem működik,és nem is megoldás.

Az ételosztás sem megoldás,csak éppen az aktuális kormányzó párt felé incselkedő ellenzék politikai harca,miközben a csórónép pár óra múlva éhes lesz megint.

2018. nov. 6. 18:41
 5/8 anonim ***** válasza:
Az éhező embernek ne enni adj, hanem tanítsd meg halat fogni!
2018. nov. 6. 19:19
 6/8 anonim ***** válasza:

5#

Aztán meg mennének a dutyiba orvhalászatért...

2018. nov. 6. 19:59
 7/8 anonim ***** válasza:
Picit hasonlít az elgondolásod "A jövő kezdete" c. filmben felvázolt elgondolásnak. Valahol nagyon hamar megakadna a lánc (főleg itt, Mo.-n).
2018. nov. 6. 20:02
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos én nem keresek jól (200 nettó Budapesten, saját kis lakás). Éppenhogy megélek, nekem az a havi 6000 hiányozna. Kövezzetek meg de én sosem adok pénzt senkinek sem (se koldusok, se vakok, se egyház). Rendszeresen járok vért adni (41-szeres véradó vagyok) , mert ez nekem nem kerül pénzbe és a véremet arra használják fel amire kell.
2018. nov. 6. 20:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!