Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Egy tanár számára miért...

Egy tanár számára miért elképzelhetetlen hogy nyáron alkalmi jelleggel fizikai munkát végezzen?

Figyelt kérdés

Tanár ismerősöm szokás szerint a tanári bérre panaszkodik, meg arra hogy itt ez a hosszú két hónap mely alatt el kéne mennie alkalmi jelleggel valami melóra plusz pénzért-na de hova?

Mondom neki a net dugig van az ideiglenes szezonmunkákkal. Takarítás mezőgazd munkák, pultos kiszolgáló futár stb

erre ő mint a pulyka felfújta magát. Csak nem képzeled -mondta-hogy én elmegyek FIZIKAI munkára?

Hát elnézve az arrogáns pofáját a nagy mellényét ne is menjen mert az első nap kib***nák.

De ettől eltekintve miért olyan elképzelhetetlen hogy egy „nagy“ értelmiségi fizikai melóra menjen? Ráadásul csak szezonálisan?

2020. júl. 19. 14:32
1 2 3 4 5
 11/48 A kérdező kommentje:

"Ha nem akar, és nincs rászorulva sem, miért kéne neki?"

??????

te elolvastad a kérdést egyáltalán???

így kezdtem!!!

"Tanár ismerősöm szokás szerint a tanári bérre panaszkodik, meg arra hogy itt ez a hosszú két hónap mely alatt el kéne mennie alkalmi jelleggel valami melóra plusz pénzért-na de hova?"

Ő ÁCSINGÓZIK meló után! Ő és nem én!

2020. júl. 19. 17:49
 12/48 anonim ***** válasza:
77%
Ez hozzáállás kérdése. Tesi-matek szakos tanár vállalkozó vendéglátásban. Árut rendel, rekeszt cipel. Egész évben. Tüntetés meg sztrájk helyett dolgozik. Másik történet. Ismerős több évben ment általános iskolás gyerekkel külföldre körutazásokra. Váltó buszsofőr minden úton nagy általános műveltségről tett tanúbizonyságot. Kisfiúval jól összebarátkozott, tetszett neki hogy a gyerek milyen érdeklődő. Évek múltán megy a gyerek gimibe, szeme elkerekedik. Az osztályfőnök a váltó buszsofőr,aki egy angol-történelem szakos tanár és a sógorral együtt vállalkoznak. Csinál egymaga belföldi utakat, idegenvezető se kell. Ez is lehetőség, részben értelmiségi munka, bár nagy felelősség 45 ember testi épségére vigyázni a volán mögött a buszon.
2020. júl. 19. 18:27
 13/48 Micimacko67 ***** válasza:
61%

Kérdező, úgy látom nagyon piszkálja a csőrödet ez a téma!

Te, mint volt tanár...milyen alapon vonsz le egy volt kollégád viselkedéséből a többire is vonatkozó kövezkeztetést?

Ez így szimpla általánosítás!

Mondjuk arra a kérdédemre még nem válaszoltál, hogy te miért akartál tanár lenni?

Mi volt a motivációd?

2020. júl. 19. 18:46
 14/48 A kérdező kommentje:

" hogy te miért akartál tanár lenni?

Mi volt a motivációd?"

Megmondom. Abban a nagy önámító naiv hitben voltam hogy létezik az a maszlag hazug szar kamu dolog hogy HIVATÁS és a pénz másodlagos.

Rájöttem, ez mocskos önámítás. Nincs olyan hogy hivatás . Olyan van hogy MUNKA amiért vagy ennyit vagy annyit fizetnek. És nem melózunk olyan helyen ahol gombokat fizetnek.

És a pénz nem másodlagos hanem döntő. Na erre jöttem rá 1 év tanítás után. És vállon veregetem magam hogy ez 1 év után sikerült másnak 20 év alatt esik le, még másnak meg egy élet alatt se.

2020. júl. 19. 19:36
 15/48 Micimacko67 ***** válasza:
54%

Értem, te megvilágosodtál...ez a te dolgod! Örülj neki!

Csak azt nem értem, hogy miért is kell neked másokat azért megítélned, hogy ők nem követik a példádat....

2020. júl. 19. 19:44
 16/48 A kérdező kommentje:

"ogy miért is kell neked másokat azért megítélned, hogy ők nem követik a példádat...."

leírtam! Már az elején.

"Tanár ismerősöm szokás szerint a tanári bérre panaszkodik,"

hát ha kevesli a bért menjen el olyan melóra ahol fizetnek is. Ja csak ott dolgozni is kell. Meg nem lesz nyári őszi téli tavaszi érettségi síszünet.... ja. AZ úgy már nem jó...

2020. júl. 19. 19:49
 17/48 Micimacko67 ***** válasza:
54%

Még ezt is értem...

Azt viszont még mindig értem, hogy miért ítélkezel mások felett?

S ezt komolyan kérdezem!

Van egy életed, foglalkozz azzal es ne mások életében turkálj! Szerintem te is kikérnéd magadnak ha más akarna beleszólni az életedbe!

2020. júl. 19. 20:05
 18/48 anonim ***** válasza:
59%

Általánosítani nem lehet, mert sokféle tanár van, a gyerekem osztályfőnöke egész nyáron szobaasszony egy Balaton parti hotelben.

A legtöbb tanár ismerősöm táboroztatásban szokott nyáron részt venni.

Bizony olyan ismerősöm is van, aki tanárként újságkihordással egészíti ki a keresetét.

A fizikai munkákat sem lehet általánosítani, vannak könnyebbek, nehezebbek, nem mindenki alkalmas nehéz fizikai munkára, van aki üzemorvosi vizsgálaton nem menne át.

Abban egyetértek veled kérdező, hogy sajnos nagyon alulfizetett ez a hivatás, viszont a kevés pénz mellett a legtöbb szabadsággal jár együtt.

2020. júl. 20. 14:50
 19/48 A kérdező kommentje:

"alulfizetett "

alulfizetett... vannak olyan tanárok akiknek ennyit se adnék. kapnák a minimálbért és örüljenek ennek is. és akkor is maradnának. mert sehova máshova nem kellenek, a fizikai munka meg büdös nekik.

2020. júl. 20. 19:57
 20/48 anonim ***** válasza:

Szia, szerintem ezt embere válogatja. Nálunk középiskolában a töritanár mellékállásban biztonsági őrként dolgozott egy szórakozóhelyen, szóval vannak ellenpéldák.

Én például tanárnak készülök, de nyaranta szezonális munkát szoktam végezni egy helyi turisztikai helyen, ami általában takarításból áll. Én nem szégyellem, tudom hogy egy gyárban nem bírnám a feszített tempót, meg a több műszakos munkavégzést, így megelégszem ezzel is.

2020. júl. 20. 20:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!