Egy tanár számára miért elképzelhetetlen hogy nyáron alkalmi jelleggel fizikai munkát végezzen?
Tanár ismerősöm szokás szerint a tanári bérre panaszkodik, meg arra hogy itt ez a hosszú két hónap mely alatt el kéne mennie alkalmi jelleggel valami melóra plusz pénzért-na de hova?
Mondom neki a net dugig van az ideiglenes szezonmunkákkal. Takarítás mezőgazd munkák, pultos kiszolgáló futár stb
erre ő mint a pulyka felfújta magát. Csak nem képzeled -mondta-hogy én elmegyek FIZIKAI munkára?
Hát elnézve az arrogáns pofáját a nagy mellényét ne is menjen mert az első nap kib***nák.
De ettől eltekintve miért olyan elképzelhetetlen hogy egy „nagy“ értelmiségi fizikai melóra menjen? Ráadásul csak szezonálisan?
Na látod. És van olyan tanár is aki nagy mellénnyel kijelenti hogy "én nem azért tanultam hogy .... " hát akkor dögölj éhen a szar tanári béredből!
Mondtam is neki. Akkor ne ríjjál apám mint egy fürdősk***va hanem mondd ki : elmehetnék jól fizetett melóra is, de ott dolgozni is kell és a munka büdös nekem. Így inkánn ülök a langyos szarban és vonyítok.
Miért nem ez megy?
#20 válaszoló vagyok:
Vannak olyan tanárok, akik úgy gondolnak magukra, mint a megváltó tudósprofesszorok, és akiket egy kisebb településen kb. úgy tisztelnek az emberek, mint egy orvost. Na, szerintem itt van a baj, amikor az ego - Nehogymá' mást kelljen dolgoznom 6 év egyetem után, én diplomás vagyok - találkozik a társadalom tiszteletével.
Kérdező, miutan végeztél a tanárok szapulásával, kik lesznek a következő célpontok?
Orvosok esetleg? Esetleg más alulfizetett réteg képviselői?
Semmilyen formában nem számit fizetésnek, ezt te is tudod...
Csóró orvos...aha...menj el kis faluba...egy haziorvosi praxist nézz meg. Szerinted ott mennyi hálapénzt kap egy orvos?
Kis város...én kis FALU-ról beszéltem.
Menj el egy szabolcsi zsàkfaluba...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!