Miért nem dolgoznak az egyetemisták?
Vannak szakok, amik nyilvánvaló kivételek (orvosi).
De hogy teheti meg egy felnőtt ember, hogy otthon legyen heti 3-4 napot és ne csináljon semmit? Azért a szakok többsége nem igényel ennyi ráfordítást, főleg a BTK-n. De ezt tegyük félre - miért nem dolgoznak nyáron sem? A 23 éves fiúk az anyukájuktól kérnek pénzt, hogy elvigyék fagyizni a barátnőjüket? Miért viseli ezt el a legtöbb szülő? Nekem ehhez nem lenne pofám, sőt:D szépen néznének rám itthon...
Vannak ismerőseim, akik:
-Óbudain villamosmérnökin dolgoznak heti 20-25 órát.
-ELTE történelem-matek tanárképzésen
-BGE gazdaságinformatikán
-BGE, BCE pénzügy-számvitelen dolgoznak rendszeresen.
(most próbáltam kiragadni azokat, amik talán több ráfordítást igényelnek)
De miért pichognak mondjuk az anglisztikások, hogy nekik nincs idejük elmenni dolgozni? Hogy lehet, hogy vannak 22-25 éves emberek, akik életükben nem dolgoztak még?
#50: Remélem, ezt nem a #49-es válaszomra írtad.
Nem jött össze elsőre, de végül összejött. Sehol sem írtam, hogy probléma, hogy nem jött össze egyből. Arról írtam, hogy önmagában az álláshirdetések száma az égvilágon semmit sem jelent. Már a szakmában vagyok és a környéken is tudja már, aki az adott területen van, hogy bizonyos cégeknél vicc kategória, hogy havonta újra feladják a hirdetéseiket, aztán csak akkor vesznek fel embert, ha valaki kiesett tőlük.
Az, hogy a melletted lévő cégbe hány embert várnak, maximum azt mutatja meg, hogy mennyire nem vagy képben ezekkel a dolgokkal és azt is, hogy fogalmad sincs, mit jelent egy nagyobb cégnél is a 400 gyakornok.
Hahaha!
Még tiltakozol is a valóság ellen.
Ez frappáns. Azt hiszed, hogy teollkodom. Miközben valóságban folyamatosan vannak gyakornoki felvételek. És folyamatosan keresnek a cégek gyakornokokat. Ha hajlandó lennél az arogancián kívül másra is, keresnéd a lehetőségeket. De nem. Te most mindenkinél királyabb vagy és akkora beképzelt, hogy azt hiszed mindent megtehetsz. Közben most mondom, hogy rengeteg nyílt pozi van és hátat fordítasz neki.
Nem akarsz te gyakornok lenni. Trollnak akarsz hívni másokat.
Ha lenne képességed beírni a Google-be, hogy gyakornoki program 2 hétig mást sem csinálnál, mint kapcsolat felvétel.
De te inkább trollnak hívsz. Még akkor is, amikor belsős infót mondok, hogy augusztusban indul a mi gyakornokink és a szomszédban májusban indult a 400 fős gyakornoki.
Ezzel a hozzáállással mész állás interjúra is, remélem. Mert pontosan emiatt az arogancia miatt nem vesznek fel. Ez akkor is kiszagolják, ha nem hívod őket trollnak. Ez benned van. Ez a keserűség.
Én is gyakornokként kezdtem 140 közül vettek fel 3at. Akkor még tudtam hol a helyem és kerestem és hajtottam és felküzdöttem magam. A HResek mindig mondták, hogy mekkora beképzelt taplók a friss diplomások. Nem hittem el, mert az utolsó körben, akik jöttek interjúra, azok már meg voltak szűrve. De látom, hogy igazuk volt. Szerencse, hogy a HR elutasítja azokat, akik trollnak tartják azt, aki pozikat nyit.
Írtam, hogy nincsenek gyakornoki helyek? Nem. Azt írtam, hogy közel sem annyi, ahányról a hirdetések szólnak.
Azt írod, hogy képes lennék az arrogancián kívül másra is, akkor keresném a lehetőségeket, de nem teszem. Mit keressek pontosan és miért? Leírtam, hogy ANNO kerestem gyakorlati helyet és TALÁLTAM is. Akkor miről beszélsz? Ez 3 éve volt, azóta dolgozom, teljes munkaidős állásban.
Leírtam azt is, hogy mi van a gyakornoki helyekkel és a hirdetésekkel, te pedig újra leírtad egy 5 éves szintjén, hogy "devaaaansok". Arról nem is beszélve, hogy újra leírod ezt a szép 400-as számot, de fogalmad sincs arról, hogy egy cégnél mi kell 400 fő gyakornok felvételéhez. (Csak csendben megjegyezném, hogy pl. a Malév GH földi részlegénél ÖSSZESEN van ennyi dolgozó.)
És nem, nem megyek állásinterjúra, mert van munkám.
Szóval, miután egyszerű szövegeket képtelen vagy értelmezni, tévképzeteid vannak és olyanokat látsz másokba, amit nem is írtak, a munkaerőpiac és gyakornokok helyzetével nem vagy képben és egyből random szidsz másokat, csak egy kérdésem van: Te mégis miről beszélsz?
Ha nem vagy troll, az még szomorúbbá teszi a helyzetet, mert még el is hiszed, amit írsz és tényleg úgy gondolod, hogy nagyon képben vagy valamivel, amiről fogalmad sincs.
Nyilván, ebben az országban rengeteg akkora cég van, amely 400 gyakornokot lazán felvesz. Nyilván...
Ha elvégezted a 8 általánost, már akkor többet várnék tőled, mint amit eddig írtál.
De, részemről off. Felesleges neked bármit is mondani, mert már az előbb megmutattad, hogy a felfogóképességed meddig terjed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!