Miért nem dolgoznak az egyetemisták?
Vannak szakok, amik nyilvánvaló kivételek (orvosi).
De hogy teheti meg egy felnőtt ember, hogy otthon legyen heti 3-4 napot és ne csináljon semmit? Azért a szakok többsége nem igényel ennyi ráfordítást, főleg a BTK-n. De ezt tegyük félre - miért nem dolgoznak nyáron sem? A 23 éves fiúk az anyukájuktól kérnek pénzt, hogy elvigyék fagyizni a barátnőjüket? Miért viseli ezt el a legtöbb szülő? Nekem ehhez nem lenne pofám, sőt:D szépen néznének rám itthon...
Vannak ismerőseim, akik:
-Óbudain villamosmérnökin dolgoznak heti 20-25 órát.
-ELTE történelem-matek tanárképzésen
-BGE gazdaságinformatikán
-BGE, BCE pénzügy-számvitelen dolgoznak rendszeresen.
(most próbáltam kiragadni azokat, amik talán több ráfordítást igényelnek)
De miért pichognak mondjuk az anglisztikások, hogy nekik nincs idejük elmenni dolgozni? Hogy lehet, hogy vannak 22-25 éves emberek, akik életükben nem dolgoztak még?
Tehát mert te nem teheted meg, ők se tegyék? "Megdöglött a tehenem, dögöljön meg a szomszédé is?"
Mindenki dolgozna, akkor azok nem tudnának feltétlen akik rászorulnak, had legyen már mindenkinek szabad akarata.
Mielőtt jön a "aki tanul lusta" hadmenet, műszaki karon vagyok és évközben is dolgoztam mert üres volt az órarendem mivel megbuktam egy alapozó tárgyból, már gimi 9. osztályától dolgozok nyaranta. Anyám eltartana? Valószínű, nem tudom, mert megkeresem.
Csak nem értem miért kell ezen felháborodni, mindenki más háttérből jön, aki megteheti az ne menjen dolgozni, had mehessen én helyette, így is olyan szegény a diákmunka "ipar", egy benzinkútról hajitottak ki mert "heti két nap nem elég ide", pedig ők vettek fel (?!), aztán protekcióval felvettek a kereskedelembe. Nem olyan könnyű hogy most elmegyek dolgozni, vidéken legalábbis.
41-es az nekem is személyes kedvencem amikor felvesznek valahová,te előre megmondod nekik,hogy kb mire számítsanak aztán meg a főnököd panaszkodik rád,hogy miért nem tudsz többször bejárni ráadásul néhol annyira bunkók ami már a félelmetes kategória.
Jó tanács mindenkinek:fogarasi úti Tescoba ne menjetek vagy ha igen oltsátok le nyugodtan az idősebb rövid hajú nőt a személyzetin vagy ő fog titeket
2016 decemberben voltam ott és a mai napig nem dolgoztam annyi tajparaszttal mint ott
Mert nem vesznek fel sehová.
Szerintem kib-aszottul egyszerű a képlet.
Mérnökhallgató
F
Aki keres, talál.
Aki nyafog, jobb, hogy nem talál!
Az, hogy a műiszen mit hirdetnek egy dolog, azt meg hogy mennyire (nem) jeleznek vissza, mindenki elfelejti.
Ha olyan könnyű állást találni, nem mindegy, mikor talál az ember? :)
Én sem apróztam el, 2 hét alatt találtam állást, mikor elkezdtem keresni... Számon tudnék kérni én is sok embert hogy: miért nem sportoltok? miért nem tesztek félre pénzt? miért nem alusszátok ki magatokat? miért nem tesztek félre a gyereketeknek, hogy ne a csupasz valaga legyen, mikor leérettségizik? miért nem tanultatok többet, miért nem dolgoztok jobb helyen?
Mindenki a maga sorsának kovácsa. Nekem nem kellett, hogy más megmondja, miért kellene belemennem megfelelő családi háttérrel, ösztöndíjasként egy szar munkába. Egyrészt, mert megérte azt az 1-2 évet kivárni és gyakornokként kezdeni egy sokkal jobb környezetben, sokkal jobb bérért, másrészt meg ha nem így lett volna, akkor is mindenki a maga sorsának kovácsa. Kit érdekel, hogy te vagy a szomszéd Marcsi vagy az atyaisten húzza a száját arra, amit csinálok? Ha befürdök vele, az is az én bajom lesz, ha meg nem, az is az én dolgom.
Amúgy sok helyen vannak akik már dolgoznak mellette abban amit tanulnak
Pl ELTE szabadbölcsészetre jár egy ismerősöm aki mellett múzeumban dolgozik
Nem jött össze elsőre?
:(
Pedig milyen mesés lett volna!
Csak ez a felnőttek világa, nem a gyerekeké. És nincsenek mesék.
400 gyakornokot várnak a mellettünk lévő cégbe.
Na! Nem azokat, akik nem hajlandóak tenni a sikerért és nem azokat, akik sírnak, mert elsőre nem sikerült. Azokat, akik többek, mint az átlag. Tehát nem azt, aki éppen mindenből megszerezte a jegyet, hanem, aki többet is csinált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!