Miért nem dolgoznak az egyetemisták?
Vannak szakok, amik nyilvánvaló kivételek (orvosi).
De hogy teheti meg egy felnőtt ember, hogy otthon legyen heti 3-4 napot és ne csináljon semmit? Azért a szakok többsége nem igényel ennyi ráfordítást, főleg a BTK-n. De ezt tegyük félre - miért nem dolgoznak nyáron sem? A 23 éves fiúk az anyukájuktól kérnek pénzt, hogy elvigyék fagyizni a barátnőjüket? Miért viseli ezt el a legtöbb szülő? Nekem ehhez nem lenne pofám, sőt:D szépen néznének rám itthon...
Vannak ismerőseim, akik:
-Óbudain villamosmérnökin dolgoznak heti 20-25 órát.
-ELTE történelem-matek tanárképzésen
-BGE gazdaságinformatikán
-BGE, BCE pénzügy-számvitelen dolgoznak rendszeresen.
(most próbáltam kiragadni azokat, amik talán több ráfordítást igényelnek)
De miért pichognak mondjuk az anglisztikások, hogy nekik nincs idejük elmenni dolgozni? Hogy lehet, hogy vannak 22-25 éves emberek, akik életükben nem dolgoztak még?
Én is csak az első szakom után kezdtem el dolgozni. Minek menjek el szaros 700-as órabérért egy retkes raktárba? Akkor inkább kipihenem magam és tanulok.
Azóta összehoztam egy mesterszakot is, azalatt már a szakmában dolgoztam. Mondjuk ott már motivált, hogy a saját otthonomban élek és nem egy szar kis szobában vagy albérletben vegetálva. Ezért az életért szívesebben dolgozom. Meg olyan helyen is, ami már szakmai tapasztalatnak számít. De diploma nélkül erre esélyem nem volt.
Ezzel azt akarom mondani, hogy nem vagyok egy léhűtő, épp ezért, ha tehetem, inkább az eszem adom el jó áron, minthogy vesztegessem az időm annyi pénzért, amire akkor és ott nem is volt szükségem igazán azon az áron.
Ne akard beosztani más idejét. Aki megengedheti, maradjon még kicsit szabad.
Én műszaki egyetemet végeztem. Érdekes módon diák munkát is találtam. De jobban fizetett és kevesebb fáradtsággal járt a kertészkedés és takarítás.
Aztán 2. év végén a tanszéknek dolgoztam nyáron. 5 éves képzés 4. évében meg rendes munkám volt és amellett fejeztem be az egyetemet.
Ez nem apuci és anyuci kérdése, tekintve, hogy nekem ez a lehetőség nem volt adott.
De ha nem kellett volna pénz miatt aggódnom, akkor is jelentkeztem volna tanszékre dolgozni, mert sokat tanultam belőle. És sokkal többet tanultam a szakmámról 2 hónap alatt nyáron a startupban, ahova felvettek, mint 3 év alatt az egyetemen.
Nem ismerem a város összes kocsmáját és nincs 12 ezer ismerősöm Facebookon. Érdekes módon találtam munkát. Nem is volt nehéz. Sőt! Volt, több munkahely, ahova anélkül hívtak, hogy jelentkeztem volna. (Morgan, Nokia, Epam, de még Franciaországból is hívtak.) ehhez annyi kellett, hogy lássák rólam, nem lazsálok, dolgozom, még ha nem is szakmabeli dolgokat, törekszem előre.
A szakdogám az első nagy szoftverem volt, amit én írtam.
Más meg elvégzi az egyetemet. És utána talál munkát. Csak neki több kapcsolata van, mert sokat alkoholizált és sok emberrel feküdt ágyba. Na nekem ezek kimaradtak. Cserébe megtanuktam magamról gondoskodni 19 évesen.
Mindneki a saját sorsának kovácsa.
És sohasem szabad mások jelenéhez hasonlítani magamat, mindig a tegnapi énemhez kell hasonlítani magamat. Ha jobb vagyok, mint tegnap, ha ma is haladtam előre és fejlődtem, jól csinálom. Ha nem fejlődtem, csak lazsáltam és sorozatot néztem és vakartam és ittam, akkor magamhoz képest maradtam le. Nem vagyok az, aki lehetnék. De lazítani is kell. De a lazítás legyen aktív : strand, sport, természet, művészet, zene, valami aktív hobbi.
Raktár 700?
1200ért lehet gépelni.
240 ezer nettóért van CAD, folyamatábra gyártás.
2000/órában takarítottam 2004ben.
Ha egy hirdetés után büdös a munka :) akkor pontozz le.
#17 nincs már rá szükségem, azóta jóval többet keresek a saját szakmámban. :)
És igen, vidéken ez nem úgy megy, hogy csak úgy lesz munkája az embernek. Ne valóban nem erőltettem meg magam a szar munka keresésében. Nem volt rá szükségem.
Én dolgozok mellette heti 3-4 napot de szerintem semmi gond nincs azzal ha valaki nem dolgozik mellette,a lényeg az,hogy jó ember legyen.
Nekem mindig kellett dolgoznom mert földműves családból jöttem de ha városi lettem volna középosztálybeli szülőkkel lehet én sem erőltettem volna...
Meg igazából egy átlag ember él kb 75 éves koráig,mondjuk elvégzi a sulit és lesz szakmája kb 25 évesen,az azt jelenti,hogy kb 50 éve lesz még dolgozni vagyis az élete kb 2 harmad részét a munkahelyén fogja tölteni :D
Azért az bően elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!