Vesztek fel maszkot az érettségire?
le lehet engem is pontozni szépen, de én veszek fel. én és a szüleim komolyan vettük a kijárási korlátozást, ezzel ellenben van jó pár osztálytársam, akik sokat voltak kirándulni és emberek közt, vígan dokumentálva és posztolva ezeket. mindezt maszk nélkül, de mindegy, ez az ő döntésük.
én pont ezek miatt fogom majd viselni, meg azért is, mert mindkét szülőm javában 50+ és apa immunrendszere enyhén szólva rossz állapotban van, és nagyon nem akarom, hogy elkapja. nem lesz a legkönnyebb dolog, de szeretnék vigyázni a szüleimre.
19/L
Aki azt mondja, hogy csak azért van a "vergődés", mert nem akartak tanulni... Elmondanám, hogy ez nagy részt nem igaz. A körülmények azok, amik miatt nem akarjuk sokan ezt az érettségit, abba meg beleszámít minden a járványtól kezdve a távoktatásig.
Ráadásul most fölfutóban a járvány és hiába nem veszélyeztetett ez a korcsoport (ellenben a tanárokkal), de attól elkaphatják, lehetnek hordozók, de akár meg is betegedhetnek.
Én már csak azért sem fogom felvenni a maszkot, mert ha a kormány szerint "biztonságos" ilyenkor 80 ezer főt az utcára meneszteni, akkor ne kötelezzen már senkit arra, hogy majd 4 órán keresztül, amikor amúgy is feszültek vagyunk, még egy rohadt maszkot is el kelljen viselnünk, esetleg még gumikesztyűbe is írjuk az egészet? Na nem.
Még szerencse, hogy mutetkor az orvosok es a mutoben jelenlevok nem igy gondolkodnk, mint az itt na en ugyan nem viselwk maszkot mentalitasu 18evesek. Sirni tudnek ezeken a gyermeteg felfogasu vadbarmokon. Nagyon remelem az en gyermekem nem ilyen lesz, mert nevelem es nem arra, hogyjarvanykelloskozepen ne vegyen fol maszkot.
19L valaszolo szuper felelossegteljes agondolkodasod. Koszonom mint embertarsd es kezes labtorest az erettsegihez!
#14 és #15:
hálásan köszönöm szépen a kedves szavakat! nagyon jól estek! :)
(( #11-es voltam ))
Még jó hogy veszek fel, apám elmúlt hatvan éves, többféle betegsége is van, nem szeretném ha elkapná vagy anyám, de én sem szeretném, lehet én nem kerülnék életveszélyes állapotba, de már magában jobban irtózom a kórháztól, mint a vírustól.
Na meg ha már a szüleim hordják munkahelyen és ha mondjuk boltba mennek, akkor én is képes vagyok rá.
Én is komolyan veszem a járványt, de én miért nyaljak be a rendszernek, ha ők kb. leszarnak mindenkit?
Eleve másik városba kell mennem. Nem engedik meg, hogy a legközelebbi középiskolában érettségizhessünk. Van, akinek 3 órát kell vonatoznia emiatt. Nekem csak felet kell + busz/villamos mindkét városban, de ez is túl sok ahhoz, amit ilyenkor szabad lenne. Akkora keveredés lesz ennek köszönhetően... A fővárosiak gyönyörűen szét lesz hurcolva mindenhová a vírus.
Az, meg, hogy én veszek fel maszkot, elsősorban nem engem véd, hanem másokat. És nem fogok más kedvéért 4 órát végigkínlódni egy maszkban. Annak meg semmi értelme, hogy 10 percenként igazgassam, vagy levegyem, amikor iszok stb., mert úgy még könnyebben el lehet kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!