Érettségizők! Ti fogtok maszkot viselni az írásbeli közben? És előtte-utána?
Közben biztosan nem. Borzasztóan zavarna, és eleve segít koncentrálnom, ha közben ihatok vizet és bekaphatok egy-egy szőlőcukrot. Nincs kedvem az előbbiek miatt fel és levennem a maszkot tíz percenként.
Autóval visznek és hoznak, szóval igazából csak a folyosón lesz rajtam, legalább lesz egy emlékezetes kép a barátokkal.
Ha nem vagy a maszkhoz szokva, többet ártasz vele, mint használsz, ha akkor is hordod, amikor nem kötelező, mert igazgatod.
A másik meg, hogy egy maszk hosszabb időre már zavaró. Melóhelyre be kellett mennem egyszer személyesen és kb 3 órán át voltam maszkban. Utána maga volt a gyönyör, hogy rendesen kaptam újra levegőt.
Most képzeld el egy olyan szituációban, ahol koncentrálnod kell.
A tömegközlekedésen kötelező lesz a maszk viselete.
Utána iskolában alapos kézmosás, a teremben leülsz.
Én teljesen biztos vagyok benne, hogy kötelező lesz.
Egyebként meg lehet szokni, ha van otthon, akkor 1-2 órakra vegyétek fel, hogy ne legyen olyan szokatlan az érettségin.
"Én teljesen biztos vagyok benne, hogy kötelező lesz.“
100% hogy nem lesz kötelező.
Innentől fogva adtunk a szarnak egy pofont. Most akkor vagy mindenki viseljen vagy senki.
Az hogy viselje aki akarja az egy nulla egy semmi. Vagy mindenkinek legyen kötelező vagy ha van olyan aki nem, akkor onnantól az összes többi is minek visel.
Mert ha aki nem visel épp az fertőz akkor onnantól hiába visel az összes többi is....
"valaki ilyen stresszes és koncentrációt igénylő helyzetben nem akarja viselni, de ezzel árthat másoknak"
erre lenne egy halál egyszerű megoldás. Érettségi kezdés előtt 2 perccel na gyerekek kin NINCS maszk? 2 emberen? Oké.
Akkor az a kettő feláll és irány haza. Az érettségit meg le lehet tenni majd októberben. Egyetemi felvételi helyből felejtős.
Na egyből előszednének a föld alól is egy maszkot.
Ennyi lenne a megoldás.
Csakhogy nem te hozod (szerencsére) a szabályokat. Az érettséginél sokkal nagyobb problémákat is meg kéne oldani, például a boltokban uralkodó káoszt.
Amúgy nálunk egy tanár se dobná ki emiatt a diákot, már volt erről szó. Nekünk mindegyikük azt mondta, hogy úgy írjuk, ahogy nekünk kényelmes, ha pedig kérdezik, azt mondják, amit hallani szeretnének.
(#1-es válaszoló voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!