Hogyan készüljek az angol érettségire?
-Angolul szoktam nézni filmeket angol felirattal. (Ha van olyan szó vagy kifejezés,amit nem ismerek azt kiírom és utána megtanulom)
-Angol nyelvtant szoktam átnézni (Kis angol nyelvtan pdf)
-Néha TED videókat szoktam nézni.
-Volt,hogy olvastam is angolul.
De az érettségi feladatok egyszerűen nem mennek... :( ,hogy tudnék még készülni?
"English Grammar in Use" e könyvet is nézd át, nemzetközileg a legjobb antol nyelvtankönyvnek tartják (vagy egyik legjobbnak).
Nem tudom Fb-n lehet -e ilyen "érettségis" csoportokat találni, ahol segítik egymást, próbálj meg ilyeneket keresni.
Nem tudom, Google-vel rákeresni angolul az "English mature (nem vagyok benne biztos hogy e szó 100% hogy érettségit jelent sajnos) exam exercises" vagy hasonlókra mennyire lenne célravezető: mennyire eltérőek a feladatok, stb... Esetleg magyarul a "angol érettségi feladatmegoldások" szóösszetételre.
[link] vagy más oldalakon tételeket kresni például.
Megvallom őszintén, én szinte sehogy sem készültem, mert nem maradt rá időm. Az írásbelinél teljesen arra voltam hagyatkozva, amiket a gimis éveim alatt csináltam feladatokat, nem készültem külön. A magnós feladatnál a tanárnő adott kazettát vagy cd-t, ha jól emlékszem, ilyeneket online is találsz. A szóbelire meg a lehetséges témakörökhöz összeválogattam, amiket nyelvvizsgára nár kidolgoztam, de nem tudtam átnézni őket, mert magyar, törit magoltam folyton.
Ötöst kaptam és mellé dícsérő oklevelet is a szép teljesítményemért.
Ezt azért írom, mert nem kell rágörcsölni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!