Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Hogyan készüljek az angol...

Hogyan készüljek az angol érettségire?

Figyelt kérdés

-Angolul szoktam nézni filmeket angol felirattal. (Ha van olyan szó vagy kifejezés,amit nem ismerek azt kiírom és utána megtanulom)

-Angol nyelvtant szoktam átnézni (Kis angol nyelvtan pdf)

-Néha TED videókat szoktam nézni.

-Volt,hogy olvastam is angolul.

De az érettségi feladatok egyszerűen nem mennek... :( ,hogy tudnék még készülni?

2020. ápr. 21. 17:22
 1/4 anonim ***** válasza:
62%

"English Grammar in Use" e könyvet is nézd át, nemzetközileg a legjobb antol nyelvtankönyvnek tartják (vagy egyik legjobbnak).

Nem tudom Fb-n lehet -e ilyen "érettségis" csoportokat találni, ahol segítik egymást, próbálj meg ilyeneket keresni.

Nem tudom, Google-vel rákeresni angolul az "English mature (nem vagyok benne biztos hogy e szó 100% hogy érettségit jelent sajnos) exam exercises" vagy hasonlókra mennyire lenne célravezető: mennyire eltérőek a feladatok, stb... Esetleg magyarul a "angol érettségi feladatmegoldások" szóösszetételre.

[link] vagy más oldalakon tételeket kresni például.

2020. ápr. 21. 17:29
 2/4 anonim ***** válasza:
Hát... márpedig nyelvi érettségire a legjobban nyelvi érettségi példafeladatokkal lehet a leghatékonyabban felkészülni. Lehet bő a szókincsed, meg jó a írott- hallás utáni szövegértésed, ha nem vagy hozzászokva a feladatok jellegéhez akkor sokkal nehezebb lesz a dolgod. Valahogy vegyél erőt magadon és pl. állj össze haverokkal facebook videochaten és oldjatok meg közösen feladatokat, ellenőrizzétek le egymásét. Ha csak nem torkollik hülyéskedésbe, akkor mindannyian jól járnátok vele.
2020. ápr. 21. 17:33
 3/4 Andizsuzsi ***** válasza:
62%
Neten fent vannak a korábbi évek érettségi feladatai javítókulccsal együtt. Azt gyakorold.
2020. ápr. 21. 17:44
 4/4 anonim ***** válasza:

Megvallom őszintén, én szinte sehogy sem készültem, mert nem maradt rá időm. Az írásbelinél teljesen arra voltam hagyatkozva, amiket a gimis éveim alatt csináltam feladatokat, nem készültem külön. A magnós feladatnál a tanárnő adott kazettát vagy cd-t, ha jól emlékszem, ilyeneket online is találsz. A szóbelire meg a lehetséges témakörökhöz összeválogattam, amiket nyelvvizsgára nár kidolgoztam, de nem tudtam átnézni őket, mert magyar, törit magoltam folyton.

Ötöst kaptam és mellé dícsérő oklevelet is a szép teljesítményemért.

Ezt azért írom, mert nem kell rágörcsölni.

2020. ápr. 21. 20:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!