Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Jogosan sertodott meg?

Jogosan sertodott meg?

Figyelt kérdés
Lehet rossz csoportba irom, de arrol van szo, hogy anyukam megkert, hogy egy kis idore mellozzem az angol tanart es probaljak meg itthon tanulni es keszulni. Teljesen megertettem es ebben a helyzetben jobb is ha ott sporolunk ahol tudunk. Beszeltem az angol tanarommal, hogy egy kis idore szeretnem ha melloznenk az orat (skype-on tartjuk) es erre azt a valaszt kaptam, hogy elmehetek, de tobbet nem kell ot keresnem. Nagyon rosszul esett..
2020. ápr. 15. 10:43
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
80%
Én ugyanígy jártam középiskolában, amikor külön matektanárhoz jártam. Egy nyugdíjas matektanárnő volt az illető. Családi ok miatt lemondtam egy matekórát, erre dühös hangon azt mondta nekem, hogy ha ennyire fontos nekem a tanulás, akkor nincs dolgunk egymással, és levágta a kagylót... csak tátogtam, mint a sült hal... anyámnak azonnal mondtam, aki arra tippelt, hogy ez neki fontos jövedelemforrás, nyilván alacsony a nyugdíja, és minden egyes óra díjával számol, és ha egy is kiesik, akkor az baj. És emiatt lett ideges, nem miattam. Akkor az történt, hogy kicsit tanakodtunk, és mivel nem akartam elveszíteni ezt a tanárnőt, mert amúgy nagyon jó volt és sokat segített, visszahívtam, hogy tulajdonképpen mégis el tudott menni. És erre teljesen kedvesen reagált, mintha előzőleg mi sem történ volna, hogy jól van, és vár a szokott időpontban. Szóval biztos, hogy ez volt a háttérben. Arra tippelek, hogy a te tanérodnál is hasonló lehet, csak hát a te esetledben ez nem ilyen egyszerű... nagy jövedelemkiesés neki, és emiatt ideges, dühös, és rajtad vezeti le.
2020. ápr. 15. 13:37
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
anyukám tanár és akkor sem reagál így ha jogosan dühös a szülőre/gyerekre. Ez nem tanárhoz illő viselkedés és pont.
2020. ápr. 15. 13:45
 13/22 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszaitokat :) kicsit megnyugodtam, kesobb megkeresem hatha. Ha nem akkor pedig szobol ertek es nem keresem tobbet
2020. ápr. 15. 14:20
 14/22 anonim ***** válasza:
75%

A tanarod sajnos egy taplo. Bocsanat, hogy igy irom, de ha eddig pl. X hosszu honapig megbizhatoan rendszeresen hozza jartal es mindig idoben fizettetek, akkor a jelenoegi helyzetben, ha te azt mondod egy ideig nem tudsz "jarni hozza" (persze nem mindegy hogy fogalmaztad meg, de ha egyertelmu volt, hogy jarvany es az amiatti gazdasagi helyzet miatt ATMENETILEG nem tudjatok ot fizetni), akkor eleg nagy taplosag ugy fogalmaznia, ahogy fogalmazott. Ez gyerekes ...

Ilyen esetben lehet azt mondani felnott modjara, hogy 1. Ertem, sajnalom es termeszetesen ha valtozik a helyzet keressel aztan meglatjuk. (=Ergo ok muszaj elfogadnom...aztan vagy jelentkezel vagy nem en meg vagy elvallallak vagy lesz addigra mas es nem fersz bea tancrendembe de hat ez ugyis akkor derul ki.)

2. Ertem es sajnalom, de szeretnem, ha tudnad, hogy akkor nekem a megelhetesem miatt kell a helyedre masik tanitvanyt keresnem, igy a kesobbiekben,haujra tudnad folytatni nem biztos, hogy tudnalak vallalni.

3. Ha annyira nagyon meg akarna tartani akkor felajanlhatta volna hogy sokkal kevesebb penzert de pl csak kuld feladatlapokat es azokat leellenorzi es ahol hiba van ott 2 mondatban elmondja miert es mit tanulj meg.

Nalunk gyogytornasz magatol feljanlotta, hogy kevesebb penzert rovidebb foglalkozast online tart. (Tudja jol sokak anyagi helyzete romlik most, de neki is meg kell valamkbol elnie...igy mindenki jol jart. De azt is szokta mondani megerti ha lemondjuk ismeretlen idopontig.)

Szval a tanarod szimplan emberileg nagyon rosszul kezelte a helyzetet. Orulj hohy nem kuldott el melegebb eghajlatra:-)

2020. ápr. 15. 15:01
 15/22 anonim ***** válasza:
35%
de azt is megértem hogy pont az ő órájából spóroltok, közben meg talán sok chipsre,cigire költötök stb. mármint tanárként arra gondolnék, hogy a sok szemétre van pénz,de a tanulásra nincs (viszont nem szólnék be tanárként, max magamban morognék)
2020. ápr. 15. 15:22
 16/22 anonim ***** válasza:
79%
Gondolom nem esett neki jól, hogy egy anyagi forrástól esett el, de arról nem tehetsz, hogy most próbáltok tényleg csak arra költeni, amire szükséges. Szóval hogy rosszul esett neki, z jogos, de, hogy Rád haragudott meg, az nevetséges.
2020. ápr. 15. 19:45
 17/22 anonim ***** válasza:
71%
nézd, következetesen lepontozol, mert mi az hogy nem téged védük, de tudod te ad abszurdum hanyadik ember voltál aznap aki otthagyta? persze, tanulni sosincs pénz, normális esetben is biztos húztad a század, hogy jaaaaj, 1000 forintnál többet kér, milyen felháborító.... az az igazság, hogy anyám is van akinek azt mondta, ne jöjjön hozzá vissza, mert eddig folyton nyűgött, hogy úristen milyen sokba kerül, most meg van pénze minden szrra, zaklatja az egész várost az adományozós "mentsük meg ezt meg azt a kisvállalkozást, mert jajj, koronavírus", hisztijeivel. de spórolni kell, és azt mi máson lehetne, mint az embereken, akik terveztek a bevételükkel.
2020. ápr. 15. 21:35
 18/22 A kérdező kommentje:
Nem pontoztam le senkit. Es nem 1000 forintba kerul, hanem a 6szorosa 1,5 ora. Es ez nem keves
2020. ápr. 15. 21:50
 19/22 anonim ***** válasza:
71%

na ugye. helyben vagyunk. négyezer forintos órabér, de nem tudom tudod-e, hogy egy óra oktatás mögött legalább még egy óra felkészülés van, ha nem több, egyből kettőezernél járunk, és ebből még vagy adózik is, vagy retteg mikor kapcsolja le valami pénzes, érzéketlen navfsz.

mindig minden borzasztóan drága, mindig mindent mért nem csinál olcsóbban, hát igen, van hogy elszakad a cérna és megkér szépen téged a tanár, hogy inkább ne is gyere többet.

2020. ápr. 16. 00:14
 20/22 A kérdező kommentje:
Mivel anyukamat elbocsajtottak, ezert gondoltuk, hogy ami nem annyira fontos azt lecsokkentjuk. Nem orokre akartam abbahagyni es eddig se sokalltuk erte a dijat mivel mar 1 eve jarok hozza hanem a mostani helyzetre. De te valamit nagyon nem ertesz ezek szerint.
2020. ápr. 16. 07:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!