Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Szerintetek a pedagógusnak...

Szerintetek a pedagógusnak joga van önállóságra buzdítani a gyerekeket, hogy ne csüngjenek a szüleiken?

Figyelt kérdés
Arra emlékszem, hogy amikor kicsi voltam, kicsit sírós és szégyenlős, és a tanító néni annak idején azt mondta, hogy már túl nagy vagyok ahhoz, hogy mindenért a szüleimhez futkossak, és inkább a gyerekekkel rendezzem le a konflikust, vagy esetleg neki szóljak, de a szülőkhöz csak akkor, ha egyedül nem tudom megoldani. Meg ez is volt az elve, hogy az osztály problémáit osztályon belül oldjuk meg, szülőnek csak akkor szóljanak, ha a helyzet eldurvul.
2020. febr. 16. 12:57
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem igaza volt, bár lehet, csak amiatt gondolom így, mert nekem iszonyatosan kotnyeles volt az anyám...Egyszer pl. elmeséltem itthon, hogy a legjobb barátnőm nem vette észre a homokozóban, hogy mögé álltam és átdobott rám a válla fölött egy lapátnyi homokot, mire másnap bement az udvarra, amikor jött értem és az összes ott játszó gyerek meg tanár előtt megrángatta a barátnőmet meg elkezdett vele üvölteni, hogy ha mégegyszer úgy megyek haza miatta, hogy tiszta homok a hajam meg a ruhám, engem is összever, meg bejön a suliba és őt is szájbaveri. Elsősök voltunk...

Szerintem az ilyen "szülőkre" gondolt a tanárod, amikor azt mondta, nem kell minden suliban történt dologról beszámolni nekik és meg is tudom érteni.

2020. febr. 16. 13:08
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy gondolom, hogy a legjobb dolog amit egy pedagógus tehet, hogy önállóságra nevel egy gyereket.

Hisz ez az élet mozgatórugója.

Nyilván nem elsősöket kell, de általános felsősöket szerintem már érdemes önálló gondolkodásra tanítani.

2020. febr. 16. 14:03
 3/3 anonim ***** válasza:

Pedagógus, ez a dolga.

Mégis mit kéne mondania a gyereknek? Hogy persze Pistike, ha valaki csúnyán néz rád, azonnal szaladj anyucihoz és csináljatok balhét az egész iskola előtt?

Tökéletesen igaza van szerintem, az osztályon belüli problémákat az osztályon belül kell megoldani, és egy iskolás gyereknek már igenis tudnia kell kezelni a kisebb konfliktusokat. Különben soha az életben nem lesz önálló...

2020. febr. 16. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!