Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan vehetném rá magam az...

Hogyan vehetném rá magam az önállóságra?

Figyelt kérdés
24 éves férfi vagyok, anyámmal élek egy kisvárosban. Érzem, tudom, hogy ideje lenne önállósulnom, de egyszerűen nem tudom rávenni magam még arra sem, hogy munka után nézzek, hogy aztán idővel a saját talpamra állhassak. A tanulmányaim már befejeztem, egy ideje csak itthon tengődöm és nem csinálok semmit. Volt/van valaki hasonló helyzetben, aki épp olvassa ezt, és ha igen, hogy sikerült rávennie magát arra, hogy változtasson, illetve hogyan próbálkozik jelenleg? Túlságosan hozzászoktam ehhez a létformához, és ezért nagyon nehéz kilépnem belőle.
2016. okt. 21. 22:28
 1/4 anonim ***** válasza:

Én is hasonló vagyok annyi külömbséggel, hogy már elég sok helyen dolgoztam. Igazából el kell kezdened élni...szerintem te is az a típus vagy, hogy álomvilágban élsz és nem a realitás talaján mozogsz (mégha látod is azt). De egyáltalán nem ítéllek el, mert szimplán csak annyi dolog történt ,hogy a szüleid nem tanítottak meg arra hogy ha elakarsz érni valamit azért bizony szopni kell, de dettó én is ilyen vagyok.

Akkor kezdtem el felfogni azt, hogy ha akarok valamit azért tennem kell amikor bennem is először megfogalmazódott az a kérdés ami most benned...amúgy nem kell stresszelni, mert az élet hozza magával azt hogy önnálónak kell lenned.

Először is fogd meg magad , és keress munkát (lehet, hogy szar lesz) de bármikor változtathatsz, és ahogy elnézem a mostani helyzeteden akár egy negatív tapasztalat is pozitív hatással lehet.

Nem kell félni a külvilágtól úgymond...kicsit legyél magaddal szemben meg a világgal szemben is "harciasabb".

De egyébként nincs veled olyan nagy probléma mint ahogy látod. 24f

2016. okt. 21. 22:36
 2/4 anonim ***** válasza:
Ha csak otthon ülsz, és vársz a csodára, akkor nem fog történni semmi. Úgyhogy ne várj a csodára. Kezdj el munkát keresni, de tényleg rendesen keress, sok helynek nézz utána, sok helyre küldj önéletrajzot (úgyis van rá időd), és ha felvesznek valahova menj el dolgozni. Ez legyen az első, mert elköltözni úgysem tudsz, amíg nincs pénzed.
2016. okt. 21. 22:38
 3/4 anonim válasza:

Keress munkát,dolgozz.

Takaríts otthon...ilyesmik.

2016. okt. 21. 22:39
 4/4 anonim ***** válasza:
Hasonló korban, és félig-meddig hasonló cipőben is járok. Van munkám, de a szüleimmel élek, ugyanis a lakhelyem közelében dolgozom, így egyrészt nem látom értelmét se elköltöznöm, másrészt nem szeretnék addig elköltözni, amíg nem lesz rá okom valakivel, ugyanis a magány hamarabb öli meg az embert, mint az, ha a szüleivel él.
2016. okt. 21. 23:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!