Rá lehet venni valahogy a kollégákat, hogy ne tárolják a hűtőben a romlott kajájukat?
Nem lehet már megmaradni a konyhában, ha kinyitja valaki a hűtőt (szó szerint, már senki nem eszik a konyhában, inkább az irodában), van benne valami romlott dolog. Már előző helyen is volt ilyen problémám, meg azelőtt egyetemistaként is az albérletben, de soha nem tudtam megoldani... akiket megkérdeztem, azok közül senkié, a hűtőn hagyott cetlimre se érkezett reakció 2 teljes nap alatt...
Az ilyen embereket mivel lehet rávenni, hogy dobják ki a szemetüket?
Tényleg ennyire jellemző amúgy ez a probléma, vagy csak én fogok ki ilyeneket?
Volt egy hely a sok közül, ahol dolgoztam; ott nem csak a nevedet kellett ráírnod a kajára, hanem azt, hogy mikor tetted be és !!!mikor fogod kivenni!!!.
Ha már elmúlt a dátum, de a kaja még bent volt, akkor ment a kukába (mondjuk 1 napnál még nem voltak olyan kőszívűek :) ).
Azért elbohóckodni se nagyon lehetett; ha egy szusit betett valaki pl Április 26-án, nem írhatta rá, hogy június 3-án kiveszi :D
Volt olyan idő is, hogy hétvégére kaját nem lehetett bent hagyni, kiírták, hogy a takarítónő ki fogja dobni.
Na, ott így sosem volt olyan gond, hogy kinyílt a hűtő és a belünk kifordult :D
Piszkos munkát azt végeztem már, de soha nem fertőzésveszélyes gyomorforgató rohadt kajával.
A takarító céget épp készülünk lecserélni, mert így se hajlandóak megcsinálni azt, amit kellene.
Kérdést tettem fel, hiszen az oldal erre való.
Akkor ezek szerint a válasz az, hogy nem lehet rávenni?
Nézzük végig, a válaszok lényege dióhéjban:
1. Dobd ki.
2. Dobd ki.
4. Dobd ki.
5. Jó ötlet lenne, de nem tudom, ki hagyja ott.
7. Nem válasz, csak reakció.
8. Dobd ki.
10. Vedd rá a takarítót a lehetetlenre, vagy dobd ki.
11. Dobd ki.
Kihagytam valamit?
Kérdező, amit a válaszomban írtam, szerintem ki lehet próbálni; ezentúl mindenki írja rá, hogy mikor fogja kivenni és, ha az adott dátumot túllépi, akkor a takarítónő kidobja a szemetesbe.
A most bentlévő romlott kajáról addig pedig; pl megbeszélitek takarítóval, hogy valamelyik nap pucolja ki a hűtőt (ha lehet, hétvégén) és kitenni a hűtőre, hogy "x. hó x-én hűtőtakarítás; ami étel ott marad, az ki lesz dobva".
Tehát, először lesz egy hűtőtakarítás és onnantól mindenki ráírja a kajára, hogy ki tette be, melyik nap és mikor veszi ki.
Én ezt értem, és tök jó megoldás lenne, de érted, a takinéni ilyen tipikus szabolcsi c, az a fajta, aki végigkáromkodja a folyosót magában, és nem áll szóba az emberrel. :(
Nem vicceltem, mikor írtam, hogy éppen szeretnénk megválni tőle... csak hát a többi cég is hasonló, ők már a 4.-ek pár éven belül. Több pénz meg nincs, állami fenntartású intézményről van szó.... :/
Mi pucoltuk ki az irodákat is és a konyhát is amikor felvettek minket és belaktuk a helyet, nincs ezzel gond alapjáraton, de nálam a romlott kaja az már túlmegy egy határon. Meg egyszerűen hihetetlen számomra, hogy felnőtt emberek ilyen igénytelenek legyenek... az, hogy napi szinten pucolom a konyhát a többiek után, még belefér, mert a vízkő meg a friss kajadarabok a mosogatóban az még elviselhető, de a romlott az nope.
Két opció van:
1. Lenyugszol a bánatba és kidobod a kaját.
2. Agyvérzést kapsz.
Hisztizhetsz itt, szidhatod a válaszolókat, sírhatsz a párnádban napokig, attól még a kaja ott fog rohadni a hűtőben.
Ebben az esetben az jutott eszembe, hogy az ott dolgozókat felbontani csapatokra és kis táblázatot csinálni, hogy aznap melyik csapatnak mi a takarítói feladata az irodában és a konyhában (mármint, amit a takarító nem vállal).
Kötelező jelleggel.
Az egyik csapat pl felelős a hűtő tisztaságáért, a másik a mosogatást intézi, stb.
Mert, akkor nem egy ember takarít másik után, plusz tiszta és bűzmentes konyhában ehetnétek.
Ha nincs kamerázva a konyha, nem nagyon derül ki, hogy ki hagyta bent a romlott ételt (szerintem ezt kamerával is macerásabb kideríteni, hogy több hét felvételén visszanézitek, hogy a mára már bűzlő dobozt egykor ki tette be). Szóval a jelenleg romlott ételt csak ti dobhatjátok ki és, ha a takarító nem hajlandó a hűtőtakarításra, akkor lehet csapatmunkában; hogy a romlott ételt ne te takarítsd el, te egy másik csapatban csinálsz addig mást.
Két módszerrel találkoztam eddig:
Időnként kiírták a hűtőre, hogy x nap y órakor teljes hűtőürítés - minden maradót kidobnak. Ez nem igazán volt jó módszer - péntek reggel hozott szalámit kár kidobni azért mert valaki nem olvasta el a táblát.
a másik vezetői döntés eredménye: minden élelmiszert csak zacskóban lehet a hűtőbe tenni, ráírva, hogy ki, és mikor tette be, és mikor jár le. Minden lejárt dátumú tasakot kérdés nélkül kidobtak. Minden élelmiszert ami nem felelt meg a 4 előírásnak (pl nem volt rajta név) kérdés nélkül kidobtak. Ez feledékenység esetén is megoldás.
Sajnos semmivel :(. Mi is hasonló problémával küzdünk az irodában. Folyamatosan cetlizünk, közös Skype-csoportban legalább 2hetente kiírja vki, hogy ezentúl senki se hagyjon romlott kaját a hűtőben...
Pár hónapja kitaláltak egy rendszert, hogy mindenkinek fel kell címkéznie dátummal a kajáját, és ha vkinek a kajája több, mint 3 napot tölt a hűtőben, az tárolóstul megy ki a zemétbe. Erre kb. én írom egyedül a cetliket (még pár ember van, aki a nevét leírja, de a dátumot nem)... szóval kb. halottnak a csók.
Persze, olyan előfordul, hogy vkinek betegszabira kell mennie, és ott marad a kaja... de csomóan vannak, akik simán lustaságból és közönyösségből hagyják mgrohadni a kajájukat.
De kb. kisregényt tudnék írni a hűtővel kapcsolatos problémákról... a kedvencem az, hogy csomó hülye félbevágott gyümölcsöket becsomagolatlanul ott hagy, aztán ma reggel is nyitottam ki a telepakolt hűtőt, fél citrom kiesik a hűtőből és a lábam előtt placcsan a kövön... vagy amikor vmelyik burzsuj menedzsmenttag 3 hétig tartott a 3 polcos hűtő alsó polcán két üveg pezsgőt, amikor alapjáraton is alig férünk be...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!