Tegnap az egyik vásárló indokolatlan, de nem feltétlen durva megjegyzést tett a külsőmre. Ti visszaszólnátok?
Férfi létemre elég alacsony vagyok. 172 cm. A srác pedig nem durván, de egyértelműen kötekedve Napóleonnak nevezett többször is.
Elengedtem a fülem mellett. Nem dőlt össze a világ.
A kérdés lényege hogy szerintetek ilyen helyzetben visszaszolhatok-e valami hasonlóan frappáns gúnynévvel, mint alkalmazott, vagy inkább maradjak csöndbe?
Nemrég óta vagyok munkában ennél a cégnél. Jól fizetnek, nem megerőltető a munka. Nem szeretném elveszteni. De nem is akarok magamból verbális boxzsákot csinálni a vevők számára. Szerintetek meddig fér bele?
21/F
Aki a kereskedelme dolgozik alapvetően leszarja a vevőket, mert minden normális tudja, hogy az emberek többsége hülye és köcsög.
Ha a fönököd olyan hülye, hogy azért kirugna mert kiáltál magadért akkor jobb is ha nem dolgozol annál a cégnél.
Első fikázásra egyébként nem érdemes reagálni. Ha mosolygva cukkol akkor mosolyogva vissza kell szólni neki hasonlóan. Ha szemétkedve kötekszik akkor meg kell mutatni neki az ajtót a boltból és olyan hangnembe beszélni vele ahogy ő beszélt veled. Attól, hogy eladó vagy nem vagy csicskája senkinek, pláne nem ilyen senkiháziaknak, ennyi.
Ha csak mellékesen vet oda egy ilyen megjegyzést, akkor visszaszólnék valami duplaszavasat, pl. igen-igen, bizony-bizony, úgy-úgy.
Ha meg nagyon vár valami reakciót, akkor kérdezd meg, hogy nagyon zavarja-e a magasságod. Erre biztos meglepődik és mentegetőzni kezd. De ha nagyon elvetemült, akkor azt mondja, hogy igen. Ebben az esetben mondd neki, hogy akkor hívsz egy másik eladót, hogy kiszolgája, aki megfelel neki. Ha elég nagy a sor mögötte, a többiek meglincselik :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!