Tegnap az egyik vásárló indokolatlan, de nem feltétlen durva megjegyzést tett a külsőmre. Ti visszaszólnátok?
Férfi létemre elég alacsony vagyok. 172 cm. A srác pedig nem durván, de egyértelműen kötekedve Napóleonnak nevezett többször is.
Elengedtem a fülem mellett. Nem dőlt össze a világ.
A kérdés lényege hogy szerintetek ilyen helyzetben visszaszolhatok-e valami hasonlóan frappáns gúnynévvel, mint alkalmazott, vagy inkább maradjak csöndbe?
Nemrég óta vagyok munkában ennél a cégnél. Jól fizetnek, nem megerőltető a munka. Nem szeretném elveszteni. De nem is akarok magamból verbális boxzsákot csinálni a vevők számára. Szerintetek meddig fér bele?
21/F
Hagyd rá. Neked a megélhetésed forogna kockán egy bunkó beszólás miatt.
Nem tudom hol dolgozol, de annyit tehetsz ilyenkor, hogy követed és figyeled a boltban. Az szinte mindenkit irritál, de te csak a munkádat végzed... 😊
Ha azzal a vevővel 1x találkoztál összesen, soha többet nem fogod látni, akkor ne szólj vissza. Vannak idióta emberek, de ne süllyedj le a szintjükre.
Ha egy vevő/munkatárs/bárki a munkahelyeden rendszeresen inzultál akár a magasságod, akár bármi más miatt, akkor ezt jelezd a felettesednek/üzletvezetőnek/akárkinek, aki ott éppen a rendért felelős. Ez a konfliktusrendezés európai emberhez méltó módja. Ha visszaszólsz, csak elmérgesedik a helyzet, az senkinek sem jó. De ha önfegyelmet gyakorolsz, akkor ezzel mások tiszteletét is kivívod, még ha eleinte nem is mutatják ki.
Más: a férjem is éppen 172 cm :-)
Attól, hogy EGY vásárló tett megjegyzést, még nem leszel boxzsák, legfeljebb akkor, ha egy focicsapat tagja és rádszállnak.
És attól, hogy ezt az egyet "kiosztod", honnan tudja a többi, aki ott sincs, hogy Te médium vagy?
És ha volt egy bunkó vevő, ne általánosíts, hogy mind az lesz.
Nem lesz és Te eladó vagy, ebben a szituációban hátrányos helyzetű és nem a magasságod miatt.
Vevőnek nem szólunk vissza, meg van ugyan róla a véleményem, legközelebb hűvös (de nem bántó és kifogásolható) kiszolgálásban lesz része.
"Egyébként Napoleon valóban 170 centi körül volt"
Ja, de nem igazán zavarta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!