Dec 1. ledolgozós szombat - mely napot dolgozzuk le?
Hát a Pedagógusok Szakszervezete és az EMMI akkor még a Rózsika vezénylete alatt leboxolta ezt a meccset és sehova se jutottak. Oda jutottal hogy ezen napokon olyan napot dolgoznak le amikor amúgy se kéne dolgozniuk (éd szünetek....) ez logikátlan értelmetlen... de hát ez van.
Menni kell és kész.
Szóval logikus érv ok nincs hiszen mit dolgozok én le 24-én amikor 24-én amúgy se dolgzonék...... de ha meg oylat dolgozok le amikor nem dolgoznék az kvázi + 1 munkanap tehát kérem a bért akkor +1 napra... mintha berendelnének vasárnap is ami nem munkanap oké rendeljenek be de akkor +1 napi bér....
nem logikus lenne?
"A július nekik is munkaszünet, amíg én júliusban megyek dolgozni. Akkor december 24-én, amikor nincs munkájuk, miért lenne munkanap?"
A július szabadság a tanároknak, mint ahogy neked is van szabadságod (csak neked van beleszólásod, hogy mikor akarod kivenni, a tanároké meg fix, ráadásul főszezon, nehogy még olcsóbban mehessenek nyaralni). Az okt. 29-31. is szabadság volt. Van tanítás nélküli munkanap, persze, de olyankor valami van a tanároknak: értekezlet, pedagógiai nap, továbbképzés, ilyesmi. Mondjuk ha ilyesmi programjuk lenne, akkor legalább a diákok megúsznák, az igaz... De akkor meg nem lenne meg a 180 vagy hány tanítási nap, csak úgy, ha hosszabb lenne a tanév... Azért az se nagyon tetszene a diákoknak, nyilván. Bár lehet, hogy a többség mégis inkább azt választaná, de hát erről nem népszavazás dönt (főleg nem kiskorúak körében kiírt népszavazás), hanem a miniszter vagy ki...
Ismerjük ugye hogy néz ki a tanítás nélküli munkanap... van valami kamu papír program hogy meglegyen a penzum aztán 10re mindenki otthom van úgy hogy 8ra ment...
ismerjük ezt.... egy értekezlet 9kor kezd 9.30 ra vége és nesze neked ott a tanítás nélküli "munkanap"
a) nem engedik el szabira
b) akkor oldaj meg ahogy akarja
c) és itt indulnak a csalások kamuk... betegállomány és tsai vagy fizetetlen szabi
nekem volt olyan kollegám aki költözés miatt kért 3 nap szabit tanév közben. nem kapott 1et se. Hát elment betegállományba.... senki nem szólt semmit noha a napnál világosabb volt hgy nem beteg... de ha már enynira szartak az egészre ennyi erővel elengedhették volna szabira is nem? Ha úgyis szarunk rá nem mindegy?
"Mert júliusban felhasználta az évi szabit"
Csak úghy szólok a tanárnak 46!!!!!! napja van!
És nyáron jún vége és aug 20 között ebből elfogy 4+3 = 7 hét.... de a 46 nap több mint 9 hét! vagyis marad még kettő hete így is....
"Ismerjük ugye hogy néz ki a tanítás nélküli munkanap... van valami kamu papír program hogy meglegyen a penzum aztán 10re mindenki otthom van úgy hogy 8ra ment...
ismerjük ezt.... egy értekezlet 9kor kezd 9.30 ra vége és nesze neked ott a tanítás nélküli "munkanap""
Nem kell irigykedni: legyél te is tanár!
Az én legutóbbi tanítás nélküli napom 9-től 1-ig tartott, plusz sokkal több ideig tartott odajutni meg vissza, mint ha tanítás lett volna és az iskolába kellett volna mennem, ráadásul senki se fizette az útiköltséget, aztán meg otthon ugyanúgy dolgozatjavítás, dolgozatösszeállítás, készülés az órákra, stb., mint máskor, úgyhogy igenis tanítás nélküli munkanap volt, nem lógás.
Mellesleg a holnapi napom reggel 8-tól este 7-ig fog tartani úgy, hogy a három lyukasórában is dolgoznom kell majd, hogy készüljek a keddre. Nem panaszkodom, csak próbálom oszlatni a ködöt.
"Még azt had kérdezzem meg, hogy, ha pl novemberben az egyik tanár elutazik egy hétre, mert pl nagymama Angliában él, beteg és szülinapra mennek meglátogatni, az fizetés nélküli szabi ebben az esetben? Mert júliusban felhasználta az évi szabit"
Az őszi szünetben mehet, de máskor vagy el se engedik, vagy fizetetlen, vagy azért olyanról is hallottam már, hogy az igazgató hozzájárulásával esetleg előre kitalálja, hogy mit kell majd csinálniuk önálló munka keretében a csoportjainak, és megkéri a kollégáit, hogy helyettesítsék (vigyék be a feladatlapokat, stb., és felügyeljék ők a munkát, vagy akár tartsanak rendes órát, haladjanak a könyvben - attól is függ, hogy milyen szakos helyettesítést sikerül találni), és ha a kollégák beleegyeznek, akkor mehet, cserébe meg majd ő lesz beosztva a nyári szünet ügyeletes napjaira, nem más, vagy ilyesmi. Sokmindentől függ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!