Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Nagy ostobaság lenne megszűnte...

Nagy ostobaság lenne megszűntetni a ledolgozós szombatokat?

Figyelt kérdés

Talán nagyobb hátráltató tényező a munkavállaló fáradtsága, mint a hosszú hétvégék miatti egy-egy munkanap kiesés lenne ledolgozós szombat nélkül.

Bár lehet (biztos) én vagyok a nyámnyila.

2018. okt. 10. 11:48
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
67%

Szerintem nem lenne ostobaság. Aki teheti, az úgyis ellógja.

Utoljára az "átkozsban" volt népszerű a "komunista szombat", a különbség csak az, hogy annak idején még ért is valamit a pénz, nem ilyen inflációs szar játékzseton volt, mint ma.

2018. okt. 10. 12:31
 2/16 anonim ***** válasza:
80%
Ha cserébe hajlandó vagy lemondani a 4 napos hosszú hétvégékről, akkor nem olyan nagy ostobaság a felvetésed.
2018. okt. 10. 12:49
 3/16 A kérdező kommentje:

Én amúgy akár igen, hajlandó.

Nem is szeretem őket, pont ezért, a 3 naposakat szeretem vagy a szerdai ünnepnapot.

2018. okt. 10. 12:51
 4/16 anonim ***** válasza:
76%
Egyetértek veled kérdező, sajnos az emberek nagy része bele van buzulva a hosszúhétvégékbe, mert lehet menni wellnesselni.
2018. okt. 10. 12:53
 5/16 anonim válasza:
72%

semmi értelme a ledolgozós szombatoknak mert

a) sok helyen kötelező szabi van erre a napra és be se kell menni

b) akinek van esze úgyis szabit kér rá és nem megy

c) kamubeteget jelentek és nem megyek

d) ha be is kell menni úgyse csinálunk semmit és már délben ellógunk

kb ennyi.

minek az egész.

2018. okt. 10. 17:24
 6/16 A kérdező kommentje:

Én hétfőre vettem ki, az hosszabb nap.

De pl 20 nap szabival, ha szombatokra kötelező kivenni, az azért érvágás.

2018. okt. 10. 17:44
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Ne, lenne.

Hiába lesz "rendes" munkanap most szombat, mégsem lehet pl. egy csomó ügyet elintézni amit H-P el lehet. Pl. szakrendelés, fogorvos, csomó hivatalos ügy stb.

2018. okt. 10. 18:38
 8/16 anonim ***** válasza:
*Nem lenne
2018. okt. 10. 18:38
 9/16 A kérdező kommentje:

Egész egyszerűen arra gondolok, hogy magának a szombatnak sincs értelme, úgyis kiveszik az emberek (vagy a hétfőt utána), aki bent van, úgyis délben hazamegy (ez is gyakori), ha nincs határidős meló, laza a nap, a csoportvezetők, igazgatók se veszik komolyan, amennyiben nincs semmi sürgős.

Ellenben hatszor kell korán, ébresztőre kelni, egy napos a hétvége, a munkavállaló esetleg mosott rongy lesz, talán rosszabbul is teljesít emiatt.

Ehelyett OK, megtartani a hosszú hétvégéket, de azt az évi 1-3 (mennyi lehet max, reálisan? idén 4 van azt hiszem) szombatot ELENGEDNI. Iskolákban is.

Ja, ahogy visszaemlékszem, a legszívtelenebb tanárok se feleltettek vagy írattak dolgozatot szombaton. Maximum az volt a szigor, hogy az órát azért megtartották. :D

2018. okt. 10. 18:43
 10/16 anonim válasza:

Na most én a helyi okmányirodába kértem volna időpontot szombatra.... nincsenek nyitva. és miért is nincsenek nyitva??? Mikor a 22-ét hétfőt dolgozzuk le???

A két kölköm egyike se megy iskolába mert kiadták a sulik szabadnapnak.... vagyis oldjam meg az elhelyezésüket ahogy akarom...

Az asszony minisztériumba ügyfélszolgálatos nem kell neki menni mert nyitva se lesznek.....??

Hát ennyit erről az egészről.

2018. okt. 10. 18:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!