Munkahelyemen átszervezésre hivatkozva akarják megszűntetni a munkaviszonyomat. Ezzel egyidejűleg meghirdették azt a pozíciót amiben jelenleg dolgozom és felvettek vkit. Jogos ez így a részükről? Mit tehetek ha maradni szeretnék a cégnél?
Egy munkaügyi perben ez nyerő felállás. Ne habozz leperelni a gatyájukat is.
Komolyan. Beszélj egy munkajogásszal.
A jog valóban melletted áll, de nem a munkahelyeden.
A jogász hazamegy a családjához, te viszont kényelmetlenül fogod érezni magad a hatalommal megtartott állásodban.
Nem tudsz anyagi kártérítést követelni. A végkielégítésen felül nem jár semmi.
Munkajogász???
Figyelj a munkahely egy közösség. Ha nem szeretnék hogy ott dolgozz akkor lépj le mész máshova.
Nekem most nyáron volt hasonló, próbaidő alatt raktak ki. Pár embernek a cégnél nem tetszett hogy ott dolgozom, ők voltak többen. Kértem a papírokat és kisétáltam. Nem kell erőltetni.
De tényleg perelsz és mi lesz?
Nem kell velük foglalkozni.
A próbaidő más tészta.Én már két éve ott dolgozom.
És nem arra számítok,h visszavesznek,hanem anyagi kártérítésre.
Mellesleg meglenne rá a lehetőségük az áthelyezésre amivel mindenki problémája megoldódna,de nem teszik,ezért nem hagyom annyiban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!