Ti komolyan tudnatok venni egy tetovalt orvost?
Akik csak példamutató orvost fogadnak el, azok biztos elitélik a festett hajú orvost, vagy a szolibarnát, úgy általában a napozó orvosokat, és abban is egész biztosak, hogy minden nap minimum 8 óra folyamatos alvás után, kipihenten érkeznek ezek az orvosok a rendelőbe. Mert ez a jellemző. :D
Nálunk akkora orvoshiány van, hogy az egyikük alig beszéli a nyelvünket, de a legtöbbjük már konkrétan válogat, hogy mit vállal el. A legutolsó szempont lenne, hogy azt nézzem mit rajzoltak a bőrére. Azt is lesz.rom ha bagózik egy körzeti vagy belgyógyász... értitek, hogy újszülött osztályon "steril ruhában" járnak ki bagózni csecsemős nővérek, szülésznők, orvosok egyaránt? Ebben az országban élnek itt azok akik szerint a tetoválásnak bármilyen jelentősége lenne? Amelyik orvos nem külföldre megy, az magánklinikán rendel, az hogy rád néz 10E-ről indul. Azok az orvosok maradnak majd akik valamiért nem felelnek meg magándokinak és külföldön sem kellenek, vagy elvárja a hálapénzt, és talán ha lenne aki hivatásból tenné a munkáját azt is ellehetetlenítik minden lehetséges eszközzel, szóval ha egyszer betolnak majd valami igazán súlyos sürgős esettel, én azon aggódnék, hogy legyen egy élő orvos, aki látott már élő embert, nagyvonalakban emlékszik mit tanult az iskolában, és legalább egy órát aludt az elmúlt 3 napban.
Hm... Korábban már beírtam, hogy nem zavarna, de azóta írtál, kérdező... Nos, én totálisan értem, hogy írod, egészségesen élsz, ennyi pici férjen már bele. Ez korrekt. Nem kirívó egészségkárosodással járó dolgot csinálsz s a saját testeddel még durvábbakat is megtehetsz, ha káros is, mivel te ezt vállalod, átgondoltad, megéri.
De egy cigiző orvos igenis hiteltelen, ráadásul komoly kellemetlenségeket okozhat a betegeinek is (én pl. extra érzékeny vagyok a cigifüstre, márpedig a szag az emberen marad akkor is, ha már nem cigizik. pont nem ezt akarnám betegen vagy gyermekágyasként, az orvost pedig eleve nehezen venném komolyan, ha utasításokat akarna nekem adni az egészségemre vonatkozólag. lehet, hogy tanult valamit, amit elmond, de akkor is).
A saját egészségét pedig erősen rontja, ami nekem sehogysem fér össze egy értelmesen gondolkodó, egészségtudatos emberrel. S ha az orvos nem egészségtudatos és tojik az egészségére, FIZET, hogy roncsolja... Brrr.
Az nagy baj, hogy "a fiataloknak már teljesen normális ez". Úgy néz ki működött az érzékenyítés, az agymosás.
A tetoválás NEM a bőrre "rajzolás", nem egyszerűen "esztétikai" dolog. A bőr belsejébe juttatnak, égetnek, "varrnak" festéket, idegen anyagot. Ami színtől függő kockázatot hordoz.
Nagyon jó összehasonlítás a dohányzás, hiszen a bőr lélegző érzékszerv, a harmadik tüdő. Ezt az érzékszervet károsítja az, aki tetováltat.
Nem tudnék komolyan venni egy tetovált orvost, sarkon fordulnék, otthagynám, hiteltelen. Ha nincs más, akkor is.
Olyan érzésem is van, hogy a kérdéssel valami nincs rendben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!