Ti komolyan tudnatok venni egy tetovalt orvost?
"miert tesz hiteltelenne, ha mondjuk en magam cigizek?"
:DDD
Hát szerinted mit jelent a hiteltelenség, ha nem pontosan ezt???
Jo figyelj, most csupan arra gondoltam, hogy attol meg mert vki peldaul cigizik, elmondhatja hogy ez biza karos es o is addikt, de ilyen-meg-ilyen hatasai lehetnek ... aztan az mar a beteg dontese hogy o leszokik vagy sem.
De ad1 mint mondtam en nem cigizek, ez csak pelda volt.
Ad2 olyat senkinek sem mondanek hogy ne csinaltasson tetovalast. Tehat nem lennek egyaltalan hiteltelen.
"elmondhatja a betegenek hogy ez karos ... elmondom milyen hatasai lehetnek, aztan majd o eldonti hogy mit tesz a sajat testevel ... ezeket a lehetseges kovetkezmenyeket felvazolom a betegnek is, hogy eldonthesse o vallaja e a rizikot, onnantol az o dolga.."
Aha, mert ő a mondjuk nyolc általánosával biztos képes lesz rá, hogy jó döntést hozzon, mikor még te magad se tudod orvosival a hátad mögött, hogy milyen következményei lehetnek...
Sokkal fontosabb a példamutatás, mint gondolod.
Te mennél olyan fodrászhoz, akinek tré a haja? Mennél olyan körmöshöz, akinek le van rágva a körme? Stb...
Hat pl egy kormosnel semmi koze ahhoz h jo kormoket tud-e epiteni annak h peldaul o ragja-e a kormet. Szerintem.
Masreszt en amugy kb senkinek nem mondanam h szokjon le a cigirol, mert ugyis mindenki tudja hogy karos, es szerintem szrnak ra... aki magatol nem akar annak mondhatom aztan... de persze azert elofordul hogy mondom, de nagyreszt egyik fulen be masikon ki. Volt belgyogyon olyan cukorbeteg akinek mondtuk hogy ne igyon sort, nem kene, meg az alkohol befolySolja az inzulint stb... hat lement a korhaz melletti boltba csavaros kifliert mikor a diabetes naplot vittuk volna neki:))) meg mar a labat vagjak minden cukorbetegnek es meg akkor is cssznek a dietara... hiaba mondja nekik az ember...
Egyebkent meg tetovalasba meg nem halt bele senki, hosszutavu hatasait nem mutattak ki, es mondtam, en senkinek nem mondanam hogy ne csinaltasson. Ennyi.
Én úgy tudtam, hogy tetoválással nem lehetsz orvos. Vagy bizonyos orvos nem lehetsz. Legalábbis egy orvos ismerősöm ilyesmit mondott. Meg ha aids-es leszel, akkor sem folytathatod. Mondjuk az nem fura :D
De amúgy szerintem egy orvos külseje valahol garancia a munkájára is. Pl fura lenne, ha egy fogorvos ocsmány, szuvas fogsorú lenne. Egyszer voltam a körzetiben fogorvosnál, bűzlött a cigitől és a kávétól miközben beleköpött a számba véletlen. Nem is mentem többet hozzá.
Én úgy képzelem el a jó orvost, hogy hatalmas önbizalma van, már-már egoista. Mivel embereknek mondja meg mit kell tenni, hogy jobban legyenek, esetleg szikével belém vág, muszáj, hogy higyjen magában.
Szóval ha kék színű a haja és tetoválása van, de árad belőle, hogy tudja mit csinál nem érdekelne a kinézete.
Viszont, ha itt a gyk-n kérdezősködik és próbálja meggyőzni az embereket, hogy egy tetoválástól ő még jó orvos, nagy ívben kerülném. Számomra ez nem magabiztosságra utal.
Meg csak hallgato vagyok es nincs tetovalasom sem. Egyelore.
Masreszt csak kivancsi voltam a velemenyekre, ennyi.
Az is a tetkó hatásaihoz tartozik, hogy lelkileg hogyan fog hatni rád az, hogy lesznek betegeid - mert az azért igenis előre látható, hogy lesznek - , akik amiatt nem fognak tudni komolyan venni téged, hogy tetkód van. Most még nem tudod, hogy ez mennyire lesz gond vagy mennyire nem, de lehet, hogy sokkal nagyobb gond lesz neked, saját magadnak, mint most gondolod - márpedig visszacsinálni nem lehet majd: százéves korodig kénytelen leszel úgy dolgozni, hogy a pácienseidnek egy elég jelentős része (nem hinném, hogy csak 1-2 százaléka) nem fog bízni benned, komolyan venni téged, tisztelni, stb., nevezed, ahogy akarod. Szerintem már csak emiatt sem érdemes megkockáztatni. Ráadásul menet közben kiderülhet, hogy mik is azok a hosszú távú hatások, amikről most még nem tud a tudomány... Meg lehet, hogy egyszer majd egy olyan életre szóló lehetőségtől esel el a tetkó miatt, amit ha előre látnál, simán lemondanál érte a tetkóról. Stb.
Szerintem ha esztétikailag annyira tetszik az ilyesmi, akkor olyan testfestést csináltass, ami nem örökre szól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!