Szerintetek ez szemétség volt a kollégámtól? A munkavédelmi ruhára szánt pénzt eltette. Többit alább.
Nekem is ez kellett volna, elmentem volna egyedül, megveszem ami nekem kell, kifizetem, és elszámolok a pénzzel.
ja de előtte kérek pénzt.
ha meg nem kapok akkor nem megyek.
"Egy munkas nadrag 20 eur, egy vastagabb felsőt veszel az kb 5 eur "
nadrág 20 euro= 6000 Ft, nem tudom hol.
Felső 5 euro, 1500 Ft, ezt szintén nem tudom, turkálóban se szerintem. Ott is drágább.
De amúgy mindegy.
Rosszul cselekedtél, az tény, de...
Nem olyan biztos, hogy kamu. Én voltam párszor hasonló helyzetben. Egy olyan cégnek dolgoztam, ahol a gyáregységen kívül volt 1-2 lerakat a megyében, egy irodarészleg a megyeszékhelyen és még 1-1 lerakat az ország távolabbi pontján. Jön reggel a főnököm, hogy menjek ki az XYZ telepre, mert valami üzemzavar van. Tőlem kérdezi, hogy mi kell. Mondom, mi vagyok én, valami táltos sámán szerelő, vagy mi, meg távgyógyítok is, nem? :-) Erre mondta, hogy akkor mielőtt indulok, menjek fel az irodájába. itt adott nekem 100 ezer forintot, ha például villanyszerelő boltban beszerezhető dolgokat kell cserélni (pl kismegszakító, áramvédő kapcsoló vagy hasonlók). Csak úgy a kezembe adta, semmi elismervényt nem kellett aláírnom. Mondta, hogy vigyem ki az új kollégát is, segíteni(2 hete volt ott egy fiatal srác). Elindultunk ketten, kb 1 óra volt az út. kiértünk, felmértem a helyzetet, kérdeztem, mikor akarják indítani a részleget. Azt mondták, az éjszakás csapatnak van rá szüksége, ez napközbe nem megy. Kimentünk megvenni a cuccokat, ezután megkajáztunk, a kapott pénzből, majd vissza, javítás elvégezve, irány vissza. Beértünk, jön a főnököm, kérdi, hogy mi volt, elmondtam, visszaadtam neki 75ezer forintot, egy blokkot sem kért, semmit. Fogta magát és elment. Hogy ezt ő hogyan számolja el, az engem nem érdekel. Vagy például mikor leszámoltam, a kapott szerszámokat össze kellett hasonlítani egy listával, hogy megvan-e minden. A listámon olyan dolgok is voltak, amit a meséskönyve se láttam, nem, hogy odaadták volna. Egyébként amit kértem, azt adták is másnap. Na mindegy, ezek mellett a cuccok mellett egy csillag volt. Mondta a főnököm, hogy a csillagos cuccokkal nem kell foglalkozni, de pl volt olyan, tétel, hogy 500 darab gyorsvágó korong, jó ha elhasználtam 10-et az egész munkaviszonyom alatt. Nagyvonalakban átfutottuk, majd kérdezte, hogy kell-e a szerszám. Mondtam, hogy jó lenne, de Berneres és Raca-s cuccok voltak, szóval nem olcsó, ennek ellenére valami nevetséges összeget számolt fel az egész ládámért, fillérekért megvettem. Ruhát fél évente kaptunk (téli, nyári), bakancsot viszont akkor, amikor tönkrement az előző. Én tényleg addig hordtam, míg nagyon viseltes nem lett. Leszámolásnál a raktáros nézi a ruhalistát, hogy van-e valami tartozás. Nézegeti, mondja, hogy felgyülemlett 3 bakancs az évek során, fogyóeszköz, vigyem el. 3 vadit új villanyszerelő munkára szánt munkavédelmi bakancs, ezekkel is el kell számolni, mégis dobálták utánam a szerszámot meg a cipőt. Egyedül a kabátért fizettem pár ezer forintot, mert azt 2 évente adták és kb 2 hónapja előtte kaptam. Szóval simán lehet máshol is ilyen.
Ez a story jobban santit mint egy falabu kaloz...
Normalis cegnel nem mindenki szemelyesen kap penzt, es utanna el kell szamolni az osszegrol.
"ketten voltatok 1 ellen és nem vertétek le a veséjét "
ja igen az megoldás, jól van akkor.
Ja tenyleg nem, hagyjuk hogy a kollega lenyuljo a penzt, ti ketten meg turkaltok tovabb az orrotokban, majd feljossz a gyk-ra velemenyt kerni. Velemenyt, es nem azt hogy hogyan kapd vissza a penzed.
Hosszu hetvege van, igazan kimehetnenek a szabadba a trollok is.
"Velemenyt, es nem azt hogy hogyan kapd vissza a penzed."
Még nem az én pénzem volt, csak ígéret volt, amit előtte megbeszéltünk.
Az egészet azért írom le mert ez a céget minősíti.
Amúgy tényleg az kellett volna hogy elkérem a pénzt és elmegyek egyedül, munkaidő után, és másnap elszámolok a pénzzel, viszem a számlát is, ennyi.
Fent becsuszott egy nem pluszba.
Még nem az én pénzem volt, csak ígéret volt,
Ahogyan a kollegad penze sem. O megis zsebre vagta. Ti meg csak ugy hagytatok lerazni magatokat? Neked talan nem jonne jol egy ingyen szazezres?
ha most nagyon szőrszálhasogató akarok lenni akkor azt mondom hogy volt ruha amiben haza tudtam menni :D
Ami zavar hogy meg lett beszélve, és ez idegesít.
De amúgy ahol vagyok ott sok mindenért nem szólok, előtte volt pár "érdekes" melóhelyem, és úgy voltam vele hogy szóvá is tettem hogy nem ez lett megbeszélve, de ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!