Szemétség szólni a főnöknek, hogy elegem van a kollégámból?
Nem szemétség, ha a munkavégzés eredményességéről van szó. Beszélj a főnökkel, de ne úgy tűnjön, hogy te ki akarod túrni. Ne legyél kritikus, csak mondd el a tényeket. Hogy késve érkezik, emiatt neked egyedül kell dolgoznod amíg be nem ér. Valamint főleg azt, hogy az ő hanyag hozzáállása demotiválóan hat rád is, és rosszabb a munkakedved így.
Azt azért tudd, hogy manapság jellemzően munkaerő-hiány van, és lehet, hogy a főnök örül, hogy egyáltalán van embere. Egy éttermes ismerősöm épp a napokban mesélte, hogy az egyik pincérükre többen panaszkodtak már, de alig mer rászólni, nehogy megsértődjön és otthagyja őket, mert nagyon nehéz megfelelő munkaerőt találni.
Miért viselted el eddig?
Nekem is volt már ilyen munkahelyem.
Munkavégzés előtt negyed órával ott kellett lenni, aki engem váltott fél órát késett. Akit én váltottam legalább 3/4 órával hamarabb elment. ( beosztás szerint 2 órát együtt dolgoztunk volna). 10-12 órás műszakok voltak amúgy.
Az első pár nap után mondtam nekik hogy ez így nem fog menni. Fizessék ki amit helyettük vagyok, vagy majd leadom túlóraként a főnöknek.
Szó nélkül kifizették, csak ne mondjam a főnöknek, és utána már nem lógtak.
Tehát nem, nem szemétség szólnod. Nehogy már te dolgozz helyette, miközben ő is annyi pénzt kap a "munkájáért".
Én is pontosan így gondolom, csak utálom az árulkodást.
Köszi a válaszod.
Én egyszer hasonló szituban voltam. Szóltam, hogy ez nem jó így, semmi eredménye nem lett, hanem még X évig szívtuk egymás vérét.
A főnök személyétől függ nagyon, hogy tesz-e ellene vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!