Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Szemétség szólni a főnöknek,...

Szemétség szólni a főnöknek, hogy elegem van a kollégámból?

Figyelt kérdés
Büfében dolgozunk már 5 éve. Ő minden nap elkésik, ha meg merem említeni, hogy nem egyedül kéne minden reggel dolgoznom míg ő be nem sétafikál, még én vagyok a szemét piti. A munkában is mindenből kibújik amiből csak tud. Már nagyon elegem van.
2017. ápr. 28. 10:33
 1/10 anonim ***** válasza:

Nem szemétség, ha a munkavégzés eredményességéről van szó. Beszélj a főnökkel, de ne úgy tűnjön, hogy te ki akarod túrni. Ne legyél kritikus, csak mondd el a tényeket. Hogy késve érkezik, emiatt neked egyedül kell dolgoznod amíg be nem ér. Valamint főleg azt, hogy az ő hanyag hozzáállása demotiválóan hat rád is, és rosszabb a munkakedved így.

Azt azért tudd, hogy manapság jellemzően munkaerő-hiány van, és lehet, hogy a főnök örül, hogy egyáltalán van embere. Egy éttermes ismerősöm épp a napokban mesélte, hogy az egyik pincérükre többen panaszkodtak már, de alig mer rászólni, nehogy megsértődjön és otthagyja őket, mert nagyon nehéz megfelelő munkaerőt találni.

2017. ápr. 28. 10:54
 2/10 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem nem is büfében dolgozol spiclikém
2017. ápr. 28. 10:55
 3/10 anonim ***** válasza:
Először vele próbáld megbeszélni, hogy ezt így te nem akarod tovább csinálni. És azt is meg kellene neki mondani, hogy a főnökkel meg akarod beszélni, mert neked ez így nem jó.
2017. ápr. 28. 10:58
 4/10 anonim ***** válasza:
#1-es voltam. Egyébként tényleg célszerű előbb a kollégával megbeszélni, de úgy vettem ki a szavaidból, hogy nem tudod őt úgy kezelni, hogy változtasson a hozzáállásán. Egymást kellene motiválnotok, neked is őt, hogy jobb legyen a munkakedv.
2017. ápr. 28. 11:11
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, téged meg spiclizős szeretettel várlak a zuglói szerecsen büfébe.Meghívlak egy sajtos-tejfölös lángosra.
2017. ápr. 28. 11:25
 6/10 A kérdező kommentje:
Te írogatsz Jonatánné?
2017. ápr. 28. 12:24
 7/10 anonim ***** válasza:

Miért viselted el eddig?

Nekem is volt már ilyen munkahelyem.

Munkavégzés előtt negyed órával ott kellett lenni, aki engem váltott fél órát késett. Akit én váltottam legalább 3/4 órával hamarabb elment. ( beosztás szerint 2 órát együtt dolgoztunk volna). 10-12 órás műszakok voltak amúgy.

Az első pár nap után mondtam nekik hogy ez így nem fog menni. Fizessék ki amit helyettük vagyok, vagy majd leadom túlóraként a főnöknek.

Szó nélkül kifizették, csak ne mondjam a főnöknek, és utána már nem lógtak.

Tehát nem, nem szemétség szólnod. Nehogy már te dolgozz helyette, miközben ő is annyi pénzt kap a "munkájáért".

2017. ápr. 28. 13:36
 8/10 A kérdező kommentje:

Én is pontosan így gondolom, csak utálom az árulkodást.

Köszi a válaszod.

2017. ápr. 28. 13:52
 9/10 anonim ***** válasza:

Én egyszer hasonló szituban voltam. Szóltam, hogy ez nem jó így, semmi eredménye nem lett, hanem még X évig szívtuk egymás vérét.

A főnök személyétől függ nagyon, hogy tesz-e ellene vagy sem.

2017. ápr. 29. 06:55
 10/10 A kérdező kommentje:
Azt hiszem inkább spicli leszek mint kihasznált hülye.
2017. ápr. 29. 16:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!