Utálok dolgozni, nem megy. Mit tegyek? 20f
Figyelt kérdés
Csak azért dolgozom mert kényszerítve vagyok rá. A szüleim azzal fenyegetnek hogyha felmondok nem beszélnek majd velem, meg kitesznek a házból. Nekem ez nem megy. Egy gyárban dolgozom, rabszolga munkát mininálbérért ahol 8 órán keresztül egy gép előtt kell állnom és egy másodpercre se szabad elmozdulnom a géptől. Sőt elvárják hogy olyan gyorsan dolgozzak mint egy robot. A pihenő is alig 15 perc, rohanni kell kajálni is. Vagy 4 munkahelyet váltottam már és 1-2 hónap után otthagytam. Másképp belebolondulnék. Komolyan egy embernek egész életében igy kell dolgozni hogy állandóan azt nézi hogy szabaduljon meg a munkától meg hogy legyen már vége a munkaidőnek? Ez engem tönkretesz. Mi a megoldás erre? Nem költök sokat2018. ápr. 18. 12:57
11/18 A kérdező kommentje:
Sőt a kötöttség sem megy nekem. Hogy kötődjek egy munkához évekig, hónapokig. És nem csak a munkával vagyok így hanem bármivel. Pl több sportba belekezdtem és 1-2 hónap után otthagytam. Bele bolondulnék ha erőltetve kellene bejárnom valhova nap mint nap.
2018. ápr. 18. 13:29
12/18 A kérdező kommentje:
Még el sem kezdődött a munka de már azon kattog az agyam hogy mikor lesz vége. Ez elviselhetetlen
2018. ápr. 18. 13:31
13/18 anonim válasza:
Erre egy megoldás van. Elgondolkozol mi lenne az a munka amit élveznél. Amit szórakoztatna, ahova szívesen járnál be és jól éreznéd magad közben, nem egy kényszer lenne az egész. Ha van érettségid akkor szepen kinézel egy olyan szakor az egyetemen ami ahhoz kell, hogy ezt a munkát tudd végezni. Utána beadod a jelentkezési lapot. Ha rossz az érettségid a felvételi tárgyakból akkor újraérettségizel belőle. Aztán felvesznek. Lehetőleg államilag finanszírozott szakra jelentkezz és kérd meg anyádat fizesse ki a kollégiumot így meg is szabadulhat tőled. Az iskolaszünetekben meg vállalhatsz diákmunkát ami jóval izgalmasabb mint a gyári meló. Aztán lesz normalis állásod és nem kell csinálnod ezt a sz@rt. Mert ettől tényleg csak ki lehet készülni. Nemsokára lesz az egyetemekre a jelentkezésivjatáridő. Nézz utána nehogy lemaradj egy évet és addig a gyárban ragadj. Egyszerűbb eset ha a kívánt állást egy okj sulival is elérheted. Az csak 1 év és aztán mehetsz renfes allásba. De azt neked kell kitalalnod mi tenne boldoggá. Még olyan fiatal vagy. Bármit megvalósíthatsz amit csak szeretnél. Egyébkent Budapesti vagy?
14/18 anonim válasza:
Ahhoz képest, hogy mit tettél le az asztalra (mennyit tanultál) túl nagyok az elvárásaid a munkaerőpiacon. Hidd el mások sem a jókedvükben járnak be dolgozni.
Ha felmondasz akkor nem tudod magad eltartani. A szüleidet megértem. Gondolom ők sem egy ingyenélőt akartak nevelni.
Egyébként a szüleid bármikor kirakhatnak a lakásukból. Tudom nem keresel jól, de legalább van fedél a fejed fölött és nem kell albérletet fizetned.
Javaslom képezd magad, hogy ne aljamunkát kelljen végezned 130ezer ftért.
15/18 A kérdező kommentje:
Tudom hogy pénz meg kenyér meg minden. Ők ha nekik ez jó hallgassanak és tűrjék. Én pillanatok alatt gyulladok. És pl hogy tudnék pénz nélkül tanulni? Neten lehetséges? Vagy maradnak az ilyen szezon ideiglenes munkák vagy elkezdek valamit tanulni. Mert magamra télleg nagyon keveset költök...
2018. ápr. 18. 15:55
16/18 anonim válasza:
Már leírtam neked egyszer! Úgy hogy államilag finanszírozott szakra mész ami ingyenes! Sok okjs suli isningyenes 25.éves korig. Talán nem kéne megvárni amíg betöltöd. Azt mondod nem költesz sokat meg.otthon laksz. Akkor ezek szerint van pénzed felvételi beadására meg újra érettségire ha az kell? Aztán meg vállalhatsz diakmunkát, felvehetsz diakhitelt, ha jól tanulsz kaphatsz ösutöndíjat. Persze aki lista az csak kifogásokat keres aztán suenved élete végéig. Én is minimalbérből élek. És meg.tudtam mellete csinalni az egyetemet. Pedig magamat tartom el. Levelező szak is van. Amellett rendes munkát is lehet vállalni. Viszont én imádom a munkám. Nem kínszenvedés bejárni
17/18 anonim válasza:
Köszi, hogy lepontoztál, ha a lustaság fájna szerintem ordítanál. A másik megoldás, hogy keresel egy baromi gazdag csajt aki eltart.
18/18 A kérdező kommentje:
Ki pontozott le? Ha én, akkor véletlen volt
2018. ápr. 21. 10:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!