Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Megtörténhet hogy a munkahely...

Megtörténhet hogy a munkahely komoly műtét előtt kirúgja az embert mihelyt megtudja a tervezett műtétet?

Figyelt kérdés

Ha valakire komoly műtét vár az nyilván huzamosabb távollétet fog eredményezni a munkahelyen. Nem napok lesznek hanem hónapok. Ezalatt kirúgni az embert nem lehet vagyis ki lehet de a felmondás ténylegesen úgyis csak a betegség utáni első munkában töltött napon indulhat vagyis hónapokig úgyis állományban kell tartani az embert.

Megtörténhet hogy ha a munkavállaló korrekt akar lenni és előre jelzi hogy rá egy programozott előjegyzett és komoly műtét vár mondjuk jövő hónapban, akkor a szemét munkáltató ezt megtudva még ez előtt kirúgja? Mielőtt elmenne műtétre?

Tudja ha már elment műtétre akkor a fent leírtak miatt úgyse küldheti el csak úgy de amíg nem ment el a műtétre addig szabad a pálya?

Megtörténhet hogy egy munkáltató ilyen szemétséggel honorálja a munkavállalója őszinteségét és korrektségét?

2018. márc. 25. 11:17
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
71%

Munkahely válogatja. Egyik kollégám infarktust kapott, 2 nappal a műtétje után hirdették is már a pozícióját... Persze értem, hogy kisebb cégről van szó, nem nagyon lehetett megoldani a helyettesítést de na.

Engem akkor rúgtak ki, mikor haldoklott egy közeli hozzátartozóm, szóval én már sokat látott ember vagyok hogy úgy mondjam. Persze az üzlt az üzlet, de te tudod mennyi emberség van a te munkahelyeben és talán mire számíthatsz.

2018. márc. 25. 16:44
 22/33 anonim ***** válasza:
50%

Na figyuzzatok gyerekek.

Abszolút munkahely függő.

600.000 cég van ebben az országban, ennyi.

2018. márc. 25. 16:53
 23/33 anonim ***** válasza:
42%

"600.000 cég van ebben az országban, ennyi.

"

Hát az mindegy az a lényeg hogy 10ből 9 cég ilyen szituban röpteti az emberét. Hogy 600.000 vagy csak 60.000 mindegy.

2018. márc. 25. 17:07
 24/33 anonim ***** válasza:
0%

haha.

Meg a mercis cigók, ja igen ők megdolgoztak a mercedes terepjáróért, nem "uszorás melóból" van, persze, meg az x6-os, kemény munkával, ööö igen persze.

2018. márc. 25. 17:58
 25/33 anonim ***** válasza:
50%

"a másik ember úgyse mondja meg vagy kamuzik, hogy ő 2 millát keres,"

Tessék. Én megmondom mennyit keresek. Gar bérminimumot btto 180-at. Tessék. Nem hazudok.

2018. márc. 25. 18:01
 26/33 anonim ***** válasza:
Ugy kell Neked. En se adnék többet, sőt én még vennék el belőle. Sőt amilyen idegesìtő vagy még bányába is zarnálak jó melyen es csak kenyeret, es vizet adnék napi 1x.
2018. márc. 25. 21:52
 27/33 anonim ***** válasza:
Arra sem ártana gondolni, hogy az ember pótlását meg kell oldani. Akit lehet nélkülözni hónapokig arra nincs is szükség... Nyilván azért hirdetik meg a pozíciót, mert lehet tudni, hogy nem 1-2 napig kell helyettesíteni. Aztán ha betanult az új, visszajött a régi, lehet dönteni, egyik/másik elküldése (nyilván a rosszabb), egyiknek más munka adása, vagy ha éppen jól megy a cégnek és bővül, akkor csinálják tovább mindketten...
2018. márc. 26. 07:11
 28/33 anonim ***** válasza:
76%

"Akit lehet nélkülözni hónapokig arra nincs is szükség... "

Bocsánat ez mellébeszélés (másról beszélés)

Nem az a kérdés kit ki pótol hanem hogy hogy van az hogy önhibámon kívül hónapokat nem tudok jönni (betegség baleset műtét stb) és ezt a cég azzal honorálja hogy kirúg. Akár úgy hogy előtte meg tizenévet itt dolgozott az ember.

Erről beszéljünk ne másról.

2018. márc. 26. 08:23
 29/33 anonim ***** válasza:

Mi ebben a mellébeszélés.

Ha szükség van a munkára akkor pótolni kell, ha pótlás nélkül lehet valakit nélkülözni hónapokig akkor arra igazán nincs is szükség.

2018. márc. 26. 08:43
 30/33 anonim ***** válasza:
Szánalom már az egész, ami itt megy. Kamukérdező firkálgat a 2-3 felhasználónevén, és kommenttörölgetések. Nem lenne egyszerűbb eltörölni magát a kérdést?
2018. márc. 26. 13:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!